Derfor er The Pointer Årets Pub i Storbritannia

november 3, 2017
Sist endret 
november 3, 2017

Egen gård, kortreist mat, rom for gjester og historien om det store togrøveriet

BRILL, ENGLAND: Et herlig sted i den pittoreske landsbyen Brill i  sjarmerende Aylesbury Vale. Her serveres organiske produkter, mye produsert på egen gård, og et godt utvalg av raffinerte retter. Du er kommet til The Pointer, kåret til Årets Pub 2017 i Storbritannia. Eller Pub of The Year som det heter her på øya.

Du må altså til området Buckinghamshire, også kalt Bucks, som faktisk grenser til Stor London og dermed ikke altfor langt fra hovedstaden. The Pointer har lenge vært omtalt som en av landets beste puber, men nå er stedet offisielt havnet på topp, selv om puben, omgivelsen og maten er av samme høye kvalitet.
Her blir menyen jevnlig oppdatert og nøye satt sammen av Chef James Graham. Du kan velge mellom fisk og lam, mellom skalldyr og et stort utvalg av grønnsaker, mellom kjøtt fra sjeldne avlsdyr og griser. For eksempel en hovedrett av rype fra Skottland servert med kål og potet fra egen gård og enebærsaus til 28 engelske pund.

Gjesterom. Puben holder hus i en 200 år gammel rød mursteinsgård. I tillegg til en intim restaurant kan man velge mellom flere mindre stuer med åpen peis. Her finnes også fire gjesterom i etasjen over puben. I et tilstøtende slakterbutikk  selges 70 økologiske produkter fra husets 240 hektar store gård.

Togrøveriet. Interessant å vite at man med stor sikkerhet antar at The Great Train Robbery – altså det store togrøveriet – i august 1963 ble planlagt i disse lokalene – og at de stjålne millionene ble delt her mellom Ronald Biggs og de andre i banden. Dagens togreise går fra stasjon London Marylebone til Aylesbury Vale Parkway, en reise som tar 1 time og 10 minutter.
Du finner flere detaljer om The Pointer, og 469 andre gode engelske puber, i Michelins nye guide for 2018 – Eating Out in Pubs –  for Storbritannia og Irland. The Pointer drives og eies av David og Fiona Howden

Link til The Pointer
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu