Kenya; Safari og magiske dager på Saruni Mara

november 4, 2017
Sist endret 
november 4, 2017

To bilturer per dag for å oppleve dyrelivet på nært hold

MAASAI MARA, KENYA: Dette er et av klodens mest spektakulære villmark og natur-områder som har fått stor oppmerksomhet og berømmelse. Jeg er her en tidlig august-morgen og kan skue ut over Maasai Maras nasjonalpark der man kan finne over en million ville dyr. Disse besetningene har nylig  gjennomført en vellykket, men litt farlig vandring over den tanzaniske grensen og elver med krokodiller. Her er Maasai Mara vertskap for et mangfoldig økosystem av dyreliv, noe som gjør området til en kenyansk safari-destinasjon året rundt.

Området. Saruni ligger i nordlige del av Mara i et privat område kalt Mara North Conservancy (MNC). MNC drives av en gruppe lokale grunneiere og bedrifter, som ofte møtes for å diskutere problemer knyttet til strømmen av turister til området. Det er blitt mange hotell og camp-leirer, men det er ikke alltid at inntekter fra turisme betyr inntekt til lokalbefolkningen.

På den annen side sørger MNC for midler til helsevesen og skoler til den lokale Maasai-befolkningen, samt gjennomføre strenge regler om antall leirer og turister til området og på den måten beskytte naturen og dyrelivet.
For å besøke Saruni kan man fly fra Nairobi til en mindre flystripe i Mara hvor du hentes av  en sjåfør fra leiren. Flyet bruker rundt en time, mens kjøretid på veiene tar omtrent fem timer.

Atmosfæren. På Maasai-språket betyr Saruni noe som er rolig og harmonisk. Dette er en perfekt beskrivelse av atmosfæren i leiren, og med bare seks villaer føler man seg helt alene ute i naturen!

Villa. Vi bodde i en familie-villa, som består av to store soverom, en stue og en veranda. Villaen var vakkert innredet i mørkt og rustikk tre, og jeg likte spesielt den store himmelsengen drapert i hvit netting.

Maten. Måltidene på Saruni serveres i fellesområdet der man inntar lunsj og middag ved et langbord. Dette ga oss en fin mulighet til å snakke med andre gjester og høre om dagens opplevelser. Maten er alltid frisk og nylaget og med masse frukt og grønnsaker. Min favoritt var frokosten som ble servert ut på terrassen med en fantastisk utsikt ut mot slettene.

Høydepunkt. Inkludert i oppholdet på Saruni er to bilturer per dag til slettene for å oppleve dyrelivet på nært hold. Ettersom jeg er oppvokst i Kenya, har jeg litt erfaring fra slike turer og jeg må si jeg ble imponert over kunnskapen til guidene. Det viser seg at guidene stadig er på kurs får å fylle på med mere kunnskap om dyr og mennesker i området. Disse turene var avgjort mitt høydepunkt fra oppholdet.

Konklusjon. Før jeg dro til Saruni var jeg litt bekymret for at det ikke var så mye interessant å se i sentrum av denne nasjonalparken. Jeg er glad for at jeg tok feil, for dette ble en lærerik tur med gode guider. Oppholdet ble også personlig, vi følte vi var alene med dyrene – og vi fikk noen magiske øyeblikk under digre trær ute på slettene. Saruni ligger vakkert til og et besøk her tilhører det eksklusive med høy standard for Kenya safari.  Det eneste som manglet var et lite svømmebasseng.

Bli kjent med Kenya Safari og Saruni Mara 
 

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu