Magedans og romantisk cruise på Nilen

desember 5, 2016
Sist endret 
desember 5, 2016

Egypt – et land av faraoer, myter og enorme underverk

NILEN, EGYPT: For veldig lenge siden var cruise på Nilen forbeholdt dronninger og faraoer. Nå kan ikke vanlige turister og kulturelt nysgjerrige reisende gå glipp av denne vannveien gjennom Egypt og landets bekreftelser på fascinerende mirakler og myter.

Reisen starter i byen Aswan og fra min solseng, i luksusomgivelser på øverste dekk av M/S Darakum gikk ferden nordover. Nilen renner forbi kjente byer, historiske steder og passerer noen av verdens mest kjente ikoner før vi ankommer Luxor med kjente templer, museer og graver. Denne turen på tre dager var avgjort en behagelig måten å oppleve den historiske Nilen dalen.

Aswan. Før en elvecruise bør man tilbringe et par dager i Aswan, mest kjent for den enorme Aswan-dammen. Utsikt over Nilen fra Old Cataract Hotel er ubetalelig, spesielt utsikten fra hotellets spa-avdeling.
Link til Old Cataract Hotel

Historiske steder. Vi startet med kunnskap om den nubiske kulturen og nøt en spennende tur i en felucca, en tradisjonell seilbåt. Vi besøkte også den enorme dammen ved Aswan, den tredje største i sitt slag og som gjør at vannmengden i Nilen er stabil. I løpet av de tre neste dagene var vi innom de ruvende ruinene i templet Philae og fikk vite om mytologiske figurer før vi besøkte to andre templer, Kom Ombo og Edfu.
Mye av Kom Ombo fra gresk og romersk tid har blitt ødelagt av Nilen og jordskjelv, men restaurert for mer enn hundre år siden. Ikke gå glipp av det opprinnelige taket og besøk Crocodile Museum like ved.
Edfu tempelet ble bygget mellom 237 og 57 f.Kr., og inskripsjoner på veggene gir viktig informasjon om språk, myter og religion.

Matveien. Kjøkkensjef Nasser og hans kokker serverer internasjonale og egyptiske spesialiteter med ris og grønnsaker, med aromatiske urter og noen sterkt krydret. Frukten ombord smakte som den kom rett fra trærne. Et typisk egyptisk måltid starter med suppe laget av grønnsaker og fortsetter med en buffet av fisk, sjømat, biff og kylling.

Shopping. Egypt er en shoppers paradis - fra gaver, urter og krydder til gull og sølv. Utflukter er noe du kan bestemme når på skipet og betaling kan gjøres i kontanter. Under cruise, vil dine guider introdusere deg til å ikke bare pruting, men mange av de lokale håndverksprodukter tilgjengelig. En god regel er å spørre din guide for hjelp under cruiset. På mange turer barn under 12 år vil bli tilbudt 50% rabatt.

Sikkerhet i Egypt. Etter tre dager ombord i M/S Darakum ankom vi Luxor med ferske opplevelser fra gamle templer, hørt historier om guder, sett monumenter og møtt vennlige mennesker som hilste oss fra den palm-dekte elvebredden. Egypt har opplevd mange tilbakeslag siden opprøret i 2011, men alle utlendinger følte seg trygg.
"Jeg følte meg trygg fra første dag og mitt råd til turister fra hele verden er å returnere til dette landet. Det er mer sannsynlig å bli blåst opp på gatene i London - eller et annet sted i verden”, mener Brian King fra småbyen Frimley i Surrey, England, etter en ukes ferie i Egypt med sin partner.

Romantisk. Så avgjort oppleves et snev av romantikk under stjernene mens skipet driver langs Nilens sanddyner. Ingen med litt eventyrlyst bør gå glipp av Egypt, og elvecruise på Nilen er en behagelig måte å oppleve templer, føle seg dedikert til mytologiske figurer og oppleve Egypts enorme kulturarv.

Mer info om Egypt

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu