Paradis med gård, okser og luksus til lave priser

desember 8, 2016
Sist endret 
desember 8, 2016

Det har aldri vært billigere å dra på ferie til Egypt

LUXOR, EGYPT: Etter å ha besøkt noen av verdens mest omfattende historiske steder langs Nilen, er det få ting som føles bedre enn å slappe av på en paradisisk øy, et femstjerners, privat eid og elegant bungalow-paradis. En retur til fredelige Jolie Ville er en sann fornøyelse, enten du er konge, dronning eller en enkel skjel som for første gang besøker Egypt.
Selv ankom jeg Jolie Ville en sen og mørk kveld. Tidlig neste morgen våknet jeg til vakker fuglesang og kunne studere en rød soloppgang fra terrassen og noen fiskere i en Felucca som seilte opp Nilen på kryss og tvers.

Beliggenhet. Hotel Jolie Ville ligger på en landlig og luksuriøst 63 hektar eiendom, på øya Kings Island ved Nilen, 18 km fra Luxor internasjonale flyplass og 3 km fra sentrum av byen. Her kan man velge mellom tre store kongelige villaer og 650 rom i bungalower, inkludert 24 suiter.

Mitt rom. Jeg bodde i en villa med et romslig soverom, en stue og to bad. Rommet hadde TV og internett og var renovert til høyeste standard.

Mat og Drikke. En stab på 40 kokker sørger for mat og drikke som tilfredsstiller de fleste smaker og anledninger. Restaurant Le Fleur serverer franske spesialiteter, italiensk på restaurant Zigolini og en omfattende internasjonal buffé i hoved restauranten. Det finnes flere andre alternativ, inkludert Ascot Bar for cocktailer og underholdning

Aktivitet. To barnebasseng, to store utendørs svømmebasseng, solsenger, 4 tennisbaner, volleyballbane, treningssenter, spa som leverer massasje, frisør og 24-timers romservice. På øya finnes hager for grønnsaker og urter, en mini zoo, mens øya alltid har vært et paradis for fugleinteresserte.

Eget kjøtt. Hotellet er romslig og fredelig, og du føler roen straks du har passert broen fra fastlandet. Jolie Ville er ikke som andre hoteller. Rundt på øya finnes en kylling farm og en rekke okser som spaserer ute på grønne områder og virker like avslappet som gjestene. Dyrene sørger for at hotellet nesten er selvforsynt med kjøtt.

Service. Et stort antall ansatte på de fleste området er vennlige og virker godt trent på å yte service. De fleste snakker engelsk eller tysk og avgjort med på å gjøre oppholdet minneverdig.

Verdt pengene? Ja, helt klart. Dobbeltrom i villa koster fra 500 kroner per natt for to personer, inkludert frokost. Forøvrig er prisnivået behagelig. Min velsmakende forrett på Le Fleur, et bakverk fylt med sjømat, kostet 35 kroner. I november ble det egyptiske pundet nedvurdert og er rekordlavt mot dollar, britisk pund, Euro og norske kroner. Det har aldri vært billigere å dra på ferie til Egypt, inkludert et paradis ved Nilen.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu