Cool It-Girl er vår guide i Uppsala

januar 14, 2017
Sist endret 
januar 14, 2017

Mine favoritter,  hvor jeg spiser, slapper av og møter venner

Min by: Uppsala, Sverige
Navn: Anne von Porat
Yrke: Blogger på Veckomagasinet.com, Organic Investment AB Ricotta KB og partner med Missjennie.se

Uppsala er en fin blanding av pittoreske landskap og har noe av det vi forbinder med en storby. Den ligger kun 38 minutter med tog fra Stockholm og 18 minutter fra Arlanda flyplass. Uppsala er hjembyen til IT-Girl Anne von Porat.

Forklaring: It-Girl er en innovativ kvinne, en som alle ønsker å være. Alle gutta vil ha henne og alle jenter ønsker å være henne.
"Jeg begynte å blogge for ti år siden. Etter seks måneder ble jeg den blogger i Uppsala med mest innflytelse, hadde mitt eget radioprogram og dukket opp på TV. Min blogg har mer enn 90.000 besøkende i uken. Her er steder jeg besøker".

Hvor bor du? Jeg vokste opp og bor fortsatt i Uppsala.

Hvorfor Uppsala? Dette er en trivelig by med et rosa slott hvor de kongelige bodde for 300 år siden. Nå er det bare guvernøren og hans kone som bor der. Jeg liker også katedralen, som er den eldste gotiske katedralen i Norden, samt Carolina Redeviva, et gammelt bibliotek som tilhører Uppsala Universitet.

Hvordan finne de beste steder når du reiser? Spør de lokale. Som da jeg fant en veldig bra kebab-restaurant like ved den store broen i Istanbul.

Favorittsted for å spise: ”Amazing Thai” serverer sushi og thai Buffet. På denne restauranten har jeg alle møter knyttet til min blogg. Adresse: Amazing Thai, Vaksalagatan 24, Uppsala

Hva spiser du der? Mine to favoritter er kokkens kylling og Sushi

Typisk lokal mat? Typisk lokal mat i Uppsala må bli pizza med masse ost.

Møter lokalbefolkningen: Jeg går ofte til Carolina Redeviva bibliotek. Uppsala er en studentby, og når du ønsker å møte lokalbefolkningen så finnes mange steder. Men universitetet er et bra sted å koble av. Adresse: Carolina Rediviva, Dag Hammarskjölds väg 1, 752 37 Uppsala

Favorittbar: Uppsala Konsert & Kongress er et kulturelt møtested med et bredt spekter av ulike musikalske sjangere. Her ligger en bar i sjette etasje som tilbyr fantastisk utsikt over byen i alle retninger. Adresse: Vaksala torg 1, Uppsala

Bra sted for en date? Ofvandahls Hovkonditori har vært kafé siden 1887, og når den svenske kongefamilien besøker Uppsala kommer de også hit. Jeg vil si at Ofvandahls Hovkonditori er et must når du besøker Uppsala. Adresse: Sysslomansgatan 5.

Et hemmelig sted: Mitt hemmelige sted er kafeen på Carolina Rediviva ved biblioteket, her kan man også oppleve stillhet. Det påstås at en avdød rektoren dukket opp i denne gamle bygningen. Bygningen minner meg om Harry Potter-filmer.

Mitt beste råd: Dumme tror på håp - smarte tror på seg selv.

Min favorittbutikk: Jaber i Uppsala har mange flotte antrekk og merkevarer. Adresse: Fyristorg 6, Uppsala

En annen favoritt? Min favoritt er å besøke Java Tea House i Stockholm for frokost og nye trender.

Taxi eller annen lokal transport? Jeg foretrekker egen bil.

Hold deg unna? Digitale byrå lover ofte massevis av besøk til din blogg eller hjemmeside. Men de tar godt betalt og lurer deg.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu