Forbered deg på å bli distrahert

september 24, 2013
Sist endret 
september 24, 2013

Flyskrekk. Du er ikke alene om å ha flyskrekk. David Beckham har det. David Bowie, Jennifer Aniston, Whoopi Goldberg, Ben Affleck, Kate Winslet og Britney Spears har det også. Kronprinsesse Mette-Marit skal langt på vei være kurert gjennom flyskrekk-kurset til SAS Braathen. Med flyskrekk er du altså i godt selskap, selv om det er en mager trøst.

Vær forberedt
Tenk på hva du skal gjøre på flyet, enten det er å se en film, lytte til musikk eller være opptatt med andre oppgaver. Være forberedt og tenk hvor lenge flyreisen varer. Hvis det er snakk om en tre-timers flytur, bør du ha nok underholdning eller noe å engasjere deg på turen. Noen anbefaler en pose sukkertøy eller peppermynte å suge på, altså noe som fungerer godt som beroligende middel for den engstelige passasjer. Du må altså forberede deg til å bli distrahert.

Bruk en App
Vi anbefaler noen apps som hjelper med å fokusere på det å puste. En venn av meg anbefalte Breathe2Relax og Relax Lite: Stress Relief, som er tilgjengelig for Android og Apple. Appen til The Mayo Clinic Angst Coach er et annet hederlig alternativ.
Disse programmene kan hjelpe deg med å puste, for at du skal holde fokus. Det finnes trolig 200 relaterte apps der ute, så det er lett å finne en som du liker, som du kan fokusere på når du prøver å puste og roe ned der oppe i luften.

Er turbulens er farlig?
Nei. Flyene er bygd for å tåle ekstreme påkjenninger. Kraftig turbulens kan nok føles som å ramle ned ei trapp, fra trinn til trinn. De små dumpene i lufta er omtrent like skumle som småhull i en bilvei. Det eneste som kan være farlig, er å ikke være fastspent i setet når det skumper som verst.

Vingene kan ramle av!
En annen påstand som gjør at mange svetter. Svaret er nei! Vingene på et fly er egentlig én lang vinge som går tvers igjennom flykroppen. Flyet er rett og slett bygd rundt denne vingen, som er så fleksibel at tuppene nærmest kan møtes over taket uten at den brekker.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu