Macho-mannen til kunstner og skulptør Kari-Lena

september 26, 2013
Sist endret 
september 26, 2013

Kvinnelige skulptører er fortsatt dårlig representert på store utstillinger

MALAGA, SPANIA: I fjor flyttet kunstneren Kari-Lena fra Sverige til sin nye base i Malaga på Costa del Sol i Sør-Spania. Samtidig gjorde hun sin viktigste beslutning – hun gikk fra å lage malerier til langt tyngre saker. Hennes kunstneriske liv handler nå om å lage skulpturer.

Det er relevant å spørre hvorfor det er så få kvinnelige skulptører som går helt til topps?
I hvert fall er det et misforhold mellom menn og kvinner i skulpturens verden. Rett nok har mange kvinner levert noen forbausende bidrag på dette området, men kvinnelige skulptører er fortsatt dårlig representert på store utstillinger? Kan det være at skulpturer appellerer mer til menn, eller er skulpturer som kvinner gjør annerledes?

Kari Lena Flåten Lindbæk bor og arbeider med skulpturer i Malaga, Costa del Sol, Spania
Kari Lena Flåten Lindbæk bor og arbeider med skulpturer i Malaga, Costa del Sol, Spania


Menn og kvinner. "Jeg er kvinne, men ser ikke på meg selv som en kvinnelig artist. Jeg ønsker heller ikke å tenke i slike baner når jeg lager mine skulpturer ", sier Kari-Lena. Et av hennes siste verk har fått tittelen "Macho" - det er en mann i svart, hvit og i bronse, hvis man heller ønsker det.

Skulptur og maleri

"Mine skulpturer er både om menn og kvinner. I Spania fant jeg nye inspirasjon og noen hjelpsomme kunstnere som også driver med skulpturer. Normalt er det ikke lett å flytte til et nytt land, men jeg føler at dette er stedet å jobbe. Jeg har ikke gitt opp malerier, men akkurat nå konsentrerer jeg meg om dette. Jeg lager skulpturer i materialer som bronse og imitert marmor ", sier hun. Kari-Lena er opprinnelig fra Norge og bodde noen år i Sverige før ferden gikk videre til Spania.
Kari Lena vokste opp med fire eldre brødre og en haug med biler og lastebiler.
"Jeg lekte ikke med barbie-dukker, men med bildeler og sveising. Nå lager jeg skulpturer av bildeler og sveising er en del av jobben."

Kunstnerens hjemmeside: Kari Lena
 

Marta Strand er en erfaren skribent og arkitekt. Hun har hatt base i London siden 1986 og kjenner byen ut og inn. Marta har stor interesse for design og arkitektur, men også kunnskap om den kulinariske revolusjonen som finner sted i London.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu