Tyskland feirer - 25 år etter Berlin-murens fall

mars 26, 2014
Sist endret 
mars 26, 2014

Gjenforeningen av de to tyske statene ga et løft til turisme i Tyskland. Et stort utvalg av nye og spennende kulturelle attraksjoner og fengslende naturlandskap har allerede inspirert reisende fra hele verden. I år har den tyske turist-organisasjonen et stort utstillingsvindu med variasjoner av attraksjoner på plass 25 år etter Berlin-murens fall.

Grønt belte. Dagens naturelskere kan utforske den grønne beltet, et naturvernprosjekt som strekker seg over 1400 kilometer fra Travemünde på den baltiske kysten til byen Hof i Bevaria. De tre regionene har etablert en rekke turstier og sykkelstier, for det meste enkle å komme til med offentlig transport. Guidede turer er også tilgjengelig langs dette grønne området.

Lysfesten. "Vi er folket.. ", ropte mer enn 70.000 demonstranter da de konfronterte de væpnede sikkerhetsstyrker i Øst-Tysklands regime. Den 9. oktober 1989 ble historisk. Siden 2009 Festival of Light vært en årlig påminnelse om denne begivenheten. Til feiringen for den fredelige revolusjonen, forventes titusenvis av besøkende fra Tyskland og hele verden for å oppleve Leipzigs ånd av frihet. Det hele starter i kirken St Nicholas, etterfulgt av Festival of Light 9. oktober. Den påfølgende helgen tilbyr Leipzig et kulturprogram med en hel rekke arrangementer. Mer informasjon www.germany.travel/Leipzig

Vår Frue i Dresden. Ingen besøk til Dresden er komplett uten å se kirken Frauenkirche www.frauenkirche-dresden.de
Kirken ble sterkt skadet under annen verdenskrig, men gjenoppbyggingen begynte kort tid etter at krigen var over. Først etter den tyske gjenforeningen ble det endelig blitt mulig å bygge den opp igjen, med hjelp av mer enn 600.000 donasjoner fra hele verden. I dag er dette ikonet av tysk enhet en av Dresdens mest kjente landemerker, sammen med operahuset Semper og Swinger Palace. Frem til juni feirer operaen 150- årsjubileet for Richard Strauss fødsel. www.germany.travel/Dresden

Berlin feirer. Berlinmurens fall var en av de mest monumentale hendelsene i tysk historie. Den 9. november 1989 slapp vakter ved grenseovergangen Bornholmer Strasse de første østtyskere inn i Vest-Berlin.
Høydepunktet i jubileumsfeiringen blir en stor lysinstallasjon i løpet av helgen 8. og 9. november når tusenvis av lysende heliumsballonger lager en visuell påminnelse om den tidligere så forhatte muren. Selve ideen er å bringe historien tilbake mens folk vandrer langs en ny mur - ”Wall of Light".
På Potsdamer Platz står en påminnelse om et delt Tyskland - et vakttårn, det eneste i sitt slag, åpent for publikum for å bringe litt av fortiden tilbake til Berlin.

Mer informasjon om Berlin: www.germany.travel/Berlin
www.germany.travel/tyskland-reunified

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu