Min by og andres tabber

oktober 1, 2013
Sist endret 
oktober 1, 2013

BØRGE LINDBÆK
MIN BY: BANGKOK

Hvorfor valgte du Bangkok? En venn fra Tromsø og inviterte meg til hans nye hotell i Thailand. Når jeg reiste til Thailand måtte hovedstaden besøkes. Der møtte jeg nederlandske kolleger fra KLM, som tok meg med på reise gjennom hovedstadens mange gjemte og glemte steder. Når solen sto opp var det på tide å finne tilbake til hotellet. Jeg var solgt, dette er min by.

Mitt første minne: Første gang jeg kom til Bangkok var det Thailandsk nyttår, altså Songkran Water Festival. Her skulle det feires at regntiden var på vei. En hel uke. Lite viste jeg at thaiene sto klare med bøtter med vann som skulle kastes over alle og enhver. Ingen hadde fortalt meg at de hadde isblokker i vannet. Og hvem skulle tro at babypulver skulles klappes rundt kinnene mine? Så rett og slett ikke ut. Velkommen til Bangkok!

Mitt romantiske minne: En perfekt avslutning på turen endte på Sirocco på toppen av State Tower. Tidsnok til å se solnedgangen. Med en sval vind på det som er verdens høyeste restaurant uten tak.

Beste måltid: På Sukhumvit Soi 11 finner man Oscar. Skal du dit i helgen, anbefales å reservere bord. Her serveres nydelig italiensk mat og god vin.

Hvor spiser du: Maten jeg gleder meg til i Bangkok er på gateplan. På hvert gatehjørne. Rettene som koster €1.

Hva spiser du? Thaiene spiser varme retter fire ganger daglig. Min favoritt er Pad Thai Gai. Det er stekte nudler med grønsaker og kylling. Min beste start på dagen.

Ute for en drink: amBar, rooftop bar på Four Points Sheraton, Sukhumvit Soi 15. I tillegg til å ta noen drinker er maten her særdeles god. Meget hyggelig og god service, og flott utsikt i hjertet av Bangkok.

Min favoritt bar: Route66 som ligger i RCA. RCA er en liten gate med utesteder som ligger få minutt utenfor turistfellene midt i sentrum. Mange lokale og få turister gjør dette stedet spennende. Bangkoks beste DJ’s spiller her, og stemningen er alltid på topp.

Hemmelig møteplass: Den fineste gaten, eller soi som det heter på Thai, er Sukhumvit soi 55. Går under navnet Thong Lor. Soi 10 på Thong Lor er gaten mellom Ekkamai og Thong Lor. Nå er vi på det fineste hjørnet av Bangkok. Og den beste plassen for å ta et godt glass vin. Leter man litt i bakgatene finner man en verdensmester i drink miksing. Og drinkene smaker deretter.

Beste råd jeg har fått: Fornærm aldri en Thai. De har et skjult temperament. Med heldigvis har de også lang lunte…

Favorittbutikker: Kjøpesenteret Terminal 21 ved Asoke BTS Station er meget sentralt i byen. Her finnes lokalt designet klær, som ikke er kopivare man finner på de billigste stedene. Prisene er lave og kvaliteten god. Miksen med kjente merkevarer gjør dette til den beste handleopplevelsen i Bangkok.

Mitt morsomste kjøp: Speedo og et «ordfører-kjede». Skapte liv på stranden.

Taxi eller annen transport: Skytrain/BTS. Trafikken i Bangkok er et mareritt, men skytrain «flyr» over gatene og gjør det svært enkelt å flytte seg rundt i byen. Dessverre bare to linjer pluss flytoget så langt, men dette bygges ut.

Dette bør du unngå: TukTuk. 3-hjuls motorsykkel som tar deg hvor det måtte være. Men problemet er at de priser seg veldig høyt og står like fast i trafikken som taxi. I tillegg risikerer du å bli kjørt til en skredder eller et bordell. Men en tur bør prøves. Bare en!

Hva vil du spise på ditt siste måltid? Somtam. Alltid. En sterkt thaisalat. Jeg ber alltid om thaistyle, så de ikke gjør den mildere på grunn av mitt vestlige utseende.

Har du opplevd en stor tabbe: De verste tabbene gjør folk rundt meg. Aller verst er de som ikke sjekker flybilletten og dato nøye nok. De fleste flyene til Europe går minutter over midnatt. Så det skjer hver eneste kveld at passasjerer kommer et døgn for sent på innsjekk. En annen ting. Lavprisselskapene flyr fra den gamle flyplassen; Don Muang.

Akkurat nå: I desember har jeg en bonusbillett til Bangkok på SAS Business. Starter med noen dager i Bangkok, før jeg reiser videre til Vietnam eller Kambodsja. Bruker alltid Bangkok som base for mine reiser i Asia. Alltid enkelt å komme seg videre uansett hvor man vil, og de beste prisene finner man ut av Bangkok. Det å bo på de beste hotellkjedene til en brøkdel av prisen man betaler i Europa, gjør bare ferien ennå bedre.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu