Høye hopp og opera i Oslo

oktober 3, 2013
Sist endret 
oktober 3, 2013

OSLO Vinterpark. Kun 30 minutter fra Oslo sentrum ligger et stort skianlegg. Oslo Vinterpark (tidl. Tryvann) byr på varierte utfordringer i hele 18 nedfarter og en fallhøyde på 381 meter. Anlegget har 11 heiser, inkludert en ny 6-seters express-stolheis. Samtlige nedfarter er flombelyst med kveldskjøring fem dager i uken hele sesongen. Vinteranlegget har noe for alle, fra lettere løyper i nybegynnerområdet til egen slopestylelinje og Europas eneste superpipe åpen for publikum, samt brede og fantastiske løyper for familie og carving. I tillegg tilbys skiskole, utleie, verksted og café.

Holmenkollen. Det nye anlegget er Norges mest besøkte turistattraksjon, med skimuseum, hopptårn, souvenirbutikk, skisimulator og kafé. Holmenkollen Nasjonalanlegg ble bygget om til Ski-VM 2011, og fremstår nå som verdens mest moderne anlegg for nordiske grener.
Nasjonalanlegget består av Holmenkollbakken, Midtstubakken, fem mindre rekrutteringsbakker og langrennsarena. Skimuseet under hopptårnet er åpent 365 dager i året. Fra utsiksplatået på toppen er det panoramautsikt over Oslo og Marka.

Holmenkollen Skimuseum. Inne i fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan du oppleve skienes historie gjennom 4000 år og se utstyr fra polarheltenes ekspedisjoner. Museumsbutikk, skisimulator og kafé. Åpent 365 dager i året!

Akebakker. Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke. Bakken ble anlagt tidlig på 1900-tallet og går fra Frognerseteren til Midtstuen. T-banen frakter deg opp fra Midtstuen til Frognerseteren på 13 minutter. Lengde 2000 meter, fallhøyde 255 meter. En tur ned bakken tar ca. 8-10 minutter uten stopp underveis. Det er gratis å ake i Korketrekkeren, men leie av kjelke koster 80-100 kroner. Kjelkeutleie: Akeforeningen leier ut kjelker i klubbhuset mellom Frognerseteren og "Sporten" - rett ned bakken fra Holmenkollbanens endeholdeplass. Det finnes flere akebakker rundt omkring i Oslo.

Skiskoler. Oslo Vinterpark Ski- og snowboardskole tilbyr kurs og privatundervisning på alle nivåer for alle i langrenn, alpint, telemark og snowboard. Undervisning tilbys alle dager hele vinteren på norsk, engelsk, tysk og fransk, både på dagtid og i flombelysning på kveldstid.

Tryvann Skiskole ble etablert i 1992 og tilbyr instruksjon og veiledning for alle som ønsker å lære mer om alpint, snowboard, telemark og langrenn. Skiskolen tilbyr kurs som vil gi utfordringer og gleder, uansett ferdighetsnivå.

Spikersuppa skøytebane. Midt i sentrum, ved siden av Karl Johans gate, finner du Spikersuppa skøytebane, åpen om vinteren. Banen kan benyttes av alle, og det er gratis adgang. Skøyteutleie, skøytesliping og servering av pølser, sjokolade, toddy, brus, kaffe og popcorn. Puck og køller ikke tillatt. 

Opera & Ballett. Den Norske Opera & Ballett er Norges største musikk- og scenekunstinstitusjon, med over 600 ansatte fordelt på omtrent 50 yrkesgrupper. Holder hus i Operaen i Bjørvika. Bygget er tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta, og er det første operahuset i verden der man kan gå på taket. Byr på et rikt og spennende program i tre saler: Hovedscenen med 1369 seter, Scene 2 med 400 seter og Prøvesalen med plass til 200.

Nasjonalgalleriet. Nasjonalgalleriet rommer landets største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer. Museet ble etablert i 1837. Gjennom permanente og skiftende utstillinger presenteres eldre kunst med hovedvekt på det norske. Vanligvis vises utstillingen Livets dans, Samlingen fra antikken til 1950 i 2. etasje, med samlingens høydepunkter og nasjonale ikoner fra antikken til midten av 1900-tallet.

Norsk Teknisk Museum. Norsk Teknisk Museum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Museet har over 20 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.
Vitensenteret setter undring og opplevelse i fokus. Gjennom lekende læring kan du utforske naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet. Her finner man både Robotsenteret og Planetariet.

Naturhistorisk museum. Består av Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum. Geologisk museum er også Norges eneste dinosaurmuseum. Zoologisk museum viser dyr fra hele verden. De første veksthusene ble bygd i 1817-19. Nye veksthus ble bygd i 1876-78 og det er disse man ser i dag. Museene og Veksthusene holder åpent tirsdag-søndag. Botanisk hage ble etablert i 1814 og er med sine 150 dekar både et turistmål og et rekreasjonsområde for byens befolkning.

Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner med over 1 million besøkende hvert år. Her kan du se over 200 skulpturer av Gustav Vigeland (1869-1943), som også har tegnet parken. Et severdig skaperverk med menneskelig innhold. Åpen døgnet rundt, året rundt.

Vestkantbadet er et gammelt, ærverdig bad som er kjent for sin vakre arkitektur. Badstue og svømmehall er vakkert utsmykket av Per Krohg, og mørkt treverk, dusjer i herdet grønt glass og avlukker fra 1932 skaper en fin atmosfære. Med sin beskjedne lengde på 12,5 meter er kanskje badet mindre egnet for raceren enn for "kosesvømmeren", og kvinner utgjør den klart største brukergruppen. Badetilbudet omfattet tidligere også karbad og romerbad, men dette drives nå av Vestkantbadet Helsesenter som ligger vegg i vegg med badet. Svømmebasseng med temperatur ca. 30 grader. Kun kvinner på tirsdag ettermiddag.

Gallerier. Oslo har kunstgallerier og museer for enhver smak og for alle aldre - totalt finner du omlag 50 ulike museer rundt omkring i byen, og enda flere gallerier og kunsthandlere. Enten du er interessert i vikinger, fredsprisvinnere, trylling eller trikker, har Oslo et museum for deg. På de fleste museene og galleriene får du gratis inngang med Oslo Pass.

Oslo Pass. Gir fri inngang til mer enn 30 museer og attraksjoner, fri offentlig transport, gratis parkering på kommunale plasser, gratis adgang til utendørs svømmebasseng, gratis vandreturer, rabatt på sightseeing, leie av ski, samt gode tilbud på restauranter og butikker.
www.visitoslo.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu