Ski-festen snart løs i Østerrike

oktober 7, 2013
Sist endret 
oktober 7, 2013

ØSTERRIKE PÅ SKI: Gode råd. Gjør deg klar for skibakkene, men husk at jul, nyttår og skoleferier i februar er høysesonger med stor pågang som presser prisene I været. Prøv heller rundt midten av januar, med nok snø selv i lavere terreng og rimeligere priser. For ikke å snakke om mars med lengre dager og høyere temperaturer.

Hintertux. Dette alpinsentret på et fjell med snø hele året er regnet som en av verdens beste i sin klasse. Her kan man kjøre på ski 365 dager i året. Men det skal legges til at bakkene er mer utfordrende og spennende enn selve resorten litt lengre ned i dalen. Den er heller kjedelig.

Pertisau. Et lite skisted som er perfekt for barn med hele syv skiskoler. Det finnes også bakker for de som vil har større ferdigheter.

Obedrgurgl. Her kan du være sikker på at snøen er på plass hele vinteren, 1930 meter over havet. Bakker for nybegynnere og de med middels ferdigheter. Dessuten går heisene raskt og skiinstruktørene snakker engelsk. Top Mountain Star serverer bra mat på fjellet og sentrum er på ganske hyggelig om kvelden.

Dachstein. Et heller lite skiområde med bare fem heiser, men perfekt for en dagstur. Men Dachstein Vest har forbindelse med nye bakker for å utforske områder med 142 km med perfekt preparert snø. Ikke langt fra langt større Schladming. Sesong fra desember til slutten av mars.

Schladming. Slagordet her er kort og godt Gemütlichkeit. I Østerrike er det beskrivelse for hygge og kos, en perfekt skildring av denne lille fjellandsbyen, som engelskmenn ofte kaller The Magic of the Mountains. Bakkene mangler den store variasjonen – en fjelltopp er ofte like den andre. Ligger bare 90 km unna flyplassen i Salzburg og dermed lett tilgjengelig med bil, tog og buss.

St Anton. Ligger i området Alberg med 260 km preparerte løyper, i tillegg 180 km med off piste som kan utforskes. Denne tradisjonelle tyrolske landsbyen har stort utvalg med hytter, hotell og en storslått natur med internasjonalt preg i sesongen. St Anton er viden kjent for after-ski-barer og et livlig natteliv.

Ischgl. Dette er party-livets hovedstad i Alpene. En salig blanding av dyre butikker og hoteller i en vakker tyrolsk landsby med direkte uanstendige gjester på fylla etter en dag på ski, for øvrig dominert av tyskere og skandinaver. Stort og flott utvalg av bakker i et snøsikkert område og best for de som er sånn middels på ski. Heissystemet er imponerende med 14 stolheiser og tre gondoler. Her får du refundert utgifter hvis veien til ditt hotell er stengt på grunn av skredfare, og alternativ overnatting blir dekket så lenge veien er stengt.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu