Vilt eventyr ved havet i spektakulær natur

februar 5, 2018
Sist endret 
februar 5, 2018

En polfarer får frem oppdageren og den moderne nomaden i oss

STEIGEN: En ferie utenom det vanlige ut mot havet. Manshausen må sies å fremstå som  en unikt destinasjon med en samling av bygninger i moderne design på ei øy utenfor Steigen i Nordland.

Fire sjøboder eller hytter, som har gulv-til-tak-vinduer og bokstavelig talt er plassert rett ved sjøen, mens hovedhuset er innredet med moderne kjøkken, spisestue og bibliotek. Aktiviteter på dette nye feriestedet inkluderer alpint skikjøring, fjellklatring, kajakkpadling, dykking, sykling, fiske og fotturer. Altså et sted for alle som søker utfordringer, eventyr og aktiv ferie.

Det meste av bygninger er plassert ved vannkanten med utsikt til det spektakulære landskapet i Steigen-skjærgård. Bak prosjektet står den berømte norske polarfareren Børge Ousland i samarbeid med arkitekt Snorre Stinessen. Inspirert av å etablere et utforsknings- og eventyrsted, kjøpte Ousland øya Manshausen i 2010. Nå har han skapt et feriemål og konsept som kombinerer det robuste eventyret-landskapet til et kunstverk av moderne design.

Fantastisk natur. Alle de fire hyttene er plassert for å maksimere utsikten, samtidig som det gir muligheter for beboerne til å oppleve verden utenfor gjennom tak og vegger av glass som vender mot sjøen. Tre av de fire hyttene er delvis plassert over vannet, mens den fjerde er plassert på fjell. Inne finnes bad, minikjøkken med kjøleskap, et dobbeltrom med sengen perfekt plassert for å oppleve landskapet, mens det andre soverommet passer for barn eller voksne.

Et restaurert gårdshus fra 1700-tallet ble omgjort til et moderne kjøkken og spisestue for gjester med et bibliotek fylt med bøker fra Børges personlige samling, inkludert bøker om spennende ekspedisjoner. Det finnes også to badestamper, et saltvannsbasseng og en privat strand sammen med en endeløs villmark for eventyr.

Mat. Frokost, lunsj og middag serveres daglig i hovedhuset. En tre-retters middag koster 695 kroner. Ellers har du fritt valg av enentyr-reiser, inkludert seiling med "Northern Passage" som Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson brukte til å seile rundt i Arktik. Ellers har du tilbud om dykking, kajakkpadling, kurs i matlaging, yoga-instruksjon, fiske, turer og klatring. Internett finnes i hovedhuset.

Dramatiske fjell. Manshausen ligger i Steigen-skjærgården midt i Grøtøy, mellom dramatiske fjelltopper og Lofoten. For byfolk vil nok øya og skjærgård virke som en utendørs eventyr-drøm med endeløs dramatisk uberørt natur. Så tidlig som på 1700-tallet var dette et travelt handelssted og fiskehavn,  og på en tid en av de største i Nord-Norge. Den lille stedet Nordskot utgjør øyas sentrum med et kystmuseum og et par butikker.

Eventyr ved havet. Øya Manshausen  ligger i Nordland. Bodø er nærmeste flyplass, 3,5 timers kjøretur unna eller man tar fergen fra Bodø til Nordskot (1,5 time)

Priser: Ferie i Norge er ikke direkte rimelig for gjester fra de fleste land. Leie av en hytte med to soverom, perfekt for 3 voksne og et barn, vil koste 3,400 kr per natt, frokost inkludert. Leie av en enkel kajakk koster 380 per dag, dobbelt kajakk 550 og en tørrdrakt koster 220 kroner. Trøsten får være at du på Manshausen får mye natur for pengene.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu