Evigfersk flymat hos Ryanair

oktober 19, 2013
Sist endret 
oktober 19, 2013

Holdbarhet: 9 måneder!

Malaga-Rygge: Flyplassen i Malaga er langt fra Spanias kulinariske sentrum, men har likevel et utvalg som står i sterk kontrast til tilbudet på Ryanairs rute til Moss Rygge Der ble vi møtt med unnskyldning at maten ble spist opp på turen Rygge-Malaga, og at utvalget nordover begrenset seg til croissant. Valget ble derfor enkelt. Det franske bakverket, som normalt spises til frokost, ble kveldsmåltid sammen med lunken kaffe og en kjeks med et stykke ost som veide 17,5 gram. Pris: 7 euro. Osten var smakløs og croissanten litt flat som et dansk landskap - og langt fra fersk. Det mest oppsiktsvekkende var imidlertid at det på emballasjen sto at bakverket var holdbart i åtte måneder! Det sto ingen informasjon når croissanten opprinnelig var laget.

Ikke imponerende
Rygge-Malaga: Tilbudet hos Norwegian var noe bedre, men heller ikke imponerende. Her besto det spartanske utvalget av en pakning spansk tapas, som besto av oliven, oster, brød og spansk spekeskinke. Med drikke kostet dette 70 kroner.
-Jeg elsker spansk spekeskinke og denne var både saftig og smakfull. Slett ikke verst, men det skal godt gjøres at man bommer på denne kombinasjonen. Litt mer brød hadde vært på sin plass, ellers nylaget og godt, var tapas-dommen til passasjer Marianne Madsen, på vei til Spania.

Paris, Beauvais – Moss Rygge: For å være på den sikre siden ble Ryanairs mat, det vil si croissant, sjekket en gang til, søndag 13. oktober mellom Paris og Moss. På innpakningen stor det svart på plast: Best før 24. juli 2014. Med andre ord – bakverket til Ryanair har en holdbarhet på over 9 måneder! Ryanair er også god på mat som varer sensasjonelt lenge.

Konklusjon: Norwegians tapas slo knock out på Ryanairs nesten evigferske croissant. Begge manglet normalt utvalg av mat, mens flyvertene hos Ryanair var mest opptatt av å selge bingo-lodd. Rådet er å spise godt før avgang, eller ta med eget mat på neste tur. I mellomtiden kan man bare undres om croissanten til Ryanair holder hva den lover – eller om emballasjen går i oppløsning før landing på Rygge i slutten av juli – neste sommer.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu