Neste anløp er Urke!

oktober 16, 2013
Sist endret 
oktober 16, 2013

URKE: I 2012 endret Hurtigruten kursen for første gang på 20 år. Da bestemte de seg for å seile inn til en bygd med bare 53 innbyggere!
Og de 11 ankomstene Hurtigruten hadde i Hjørundfjorden ble en enorm suksess, og i år seilet de i hele to måneder (1.september - 31.oktober).
Det at Urke får besøk de to månedene betyr at Geiranger blir nedprioritert samme periode. Men turistene trenger ikke bekymre seg for å gå glipp av storslått natur, siden Hjørundfjorden har en villere og mer uberørt natur.

Majestetiske fjell
Hjørundfjorden er av mange regnet som den mest tradisjonsrike, klassiske norske fjorden av dem alle. Den ligger midt blant de majestetiske Sunnmørsalpene og kan by på reiseliv med historisk sus. Det var hit Keiser Wilhelm II av Tyskland helst dro på sine årlige norgesbesøk på slutten av 1800-tallet.
Og dette har hurtigrutepassasjerene opplevd etter at de gikk i land på Urke. Busser klare til å frakte turistene til Norangsdalen for å se de spektakulære fjellene på nært hold.
I tillegg fikk de lunch på det populære Unionen Hotel Øye, et hotell flere kjente mennesker har besøkt og som det blir sagt har et rom der det spøker.
De som ikke ønsker bussturen til Øye og Norangsdalen har hatt muligheten til å utforske den lille bygden Urke helt på egen hånd.
Selv om det knapt er innbyggere her har Urke egen butikk, fiskeoppdrett, gartneri, kraftverk og gårder. I tillegg har et større hyttefelt tatt form i hjertet av bygda.

Unik og autentisk
Lokalbefolkningen har møtt opp på kaia og tatt imot turistene med egne brosjyrer og har også åpnet en kafé for anledningen. Hurtigruten opplever også at interessen for Urke og Hjørundfjorden er stor. Man forventer at 10 000 skal besøke bygda i løpet av sesongen.
- Vi skal etterstrebe det å være et unikt og autentisk reiselivsprodukt og Hjørundfjorden på seilingslisten er en viktig del av dette arbeidet. Det er en fjord med en helt fantastisk natur, med fjell i hav og ikke minst et levende lokalsamfunn med fascinerende historier. Det var hit cruiseskipene gikk i norgesturismen spede begynnelse, rundt tiden da Hurtigruten ble etablert i 1893, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum.
Også lokalbefolkningen er glad for at turistene strømmer til bygda.
-Gjestene har kommet fra alle verdens land og tilbakemeldingen vi fått er helt utrolige, sier en av vertene fra Urke.

Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu