Son; Nye maleri med magiske ”Eyes wide shut”

mai 3, 2017
Sist endret 
mai 3, 2017

Utstilling om drøm og virkelighet i Galleri Soon

SON: Med tittelen EYES WIDE SHUT inntok Therese Nortvedt Galleri Soon for sin tredje separatutstilling i dette galleriet. Her blir vi introdusert til kunstnerens nye malerier og arbeider på papir laget i atelieet i Islington, nord i London.

Drøm og virkelighet. Nortvedts lerreter er befolket av kvinne-skikkelser, som befinner seg i en tilstand mellom drøm og virkelighet. Vakre og forførende, inviterer de oss inn i det frodige landskapet , som omkranser skikkelsen.

Flukt og frihet. I sterk kontrast til deres intense blikk, unngår de vår tilnærming i en uoppnåelig omsluttet tilstand.
Den turkis-cereal-blåe himmelen, ofte tolket i mytologien som den mannlige partner til den mer kvinnelige moder jord, er befolket av fugler og sommerfugler. Det virker som deres vinger uttrykker en lengsel etter flukt og frihet.

Sommer og glede. I gresk mytologi er sommerfugler forbundet med sjelen og feminin åndfullhet, som Thanatos (død) og Hypnos (søvn) Dessuten symboliserer sommerfuglene glede, sommer og tid til å leve i et ellers hardt klima på den nordlige halvkule.
Vi som betrakter  Therese Nortvedts nye malerier, blir invitert inn i en fascinerende og magisk verden – med åpne øyne.

Dette er Nortvedts 80. separatutstilling fordelt på mer enn 15 land. Utstillingen i Galleri Soon åpner lørdag 20. mai og varer til 18. juni.

Følg utstillingen på Facebook EYES WIDE SHUT
 
 

Eric er en allsidig mann som søker nye opplevelser. I London arbeider han med PR og business. Men egentlig er Erik den fødte TV-reporter - og han kan skrive.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu