England; Romantisk hotell luksus og god mat

februar 6, 2018
Sist endret 
februar 6, 2018

Tradisjonelle engelske retter med en vri av moderne Europa

DORSET, SØR-ENGLAND: For alle som planlegger en romantisk pause fra hverdagen, her kommer et alternativ som sendt fra himmelen. Prisbelønte og bevaringsverdige Summer Lodge Country House Hotel ligger  i den høyst bevarte og romantiske landsbyen Evershot i West Dorset. Med førsteklasses beliggenhet og en magisk utsikt i alle retninger. Inne finnes en utmerket restaurant, flotte salonger og like ved en prisbelønt Gastro Pub i et landsbyhus fra 1600-tallet.

Utgangspunktet for et romantisk opphold er dermed satt. I tillegg kan du og din kjære forvente fullkommen service og hjelpsomme smil overalt og fra alle i et episk og lukseriøst landsbyhus med sjarm. Dette privateide Relais & Châteaux country house-hotellet har stort uteområde og fasiliteter som plen for crocket, oppvarmet basseng, tennisbane og Spa. Hotellet grenser også til en park på 6000 mål, og har dermed utmerket mulighet for turer og  til å oppleve alt fra blomster til dyreliv.

Mat og vin. Maten på Summer Lodge er en minneverdig opplevelse. Chef Steven og hans team serverer tradisjonelle engelske retter med en vri av det moderne europeiske. Kombinasjonen har fått mat-kritikere å skrive på servietter. Menyen er sesong-betong og har de fineste kjøttene og de mest delikate fiskeretter, og mange av ingrediensene hentet fra et lokalt tilbud og egen hage. Heller ikke vinkjelleren mangler noe av betydning. Restauranten ble tildelt utmerkelsen  Hotel Restaurant of the Year 2017.

Gjesterom. Du kan slappe av i det store bassenget i vinterhagen og få behandling i den rolige spa-avdelingen. Hvert gjesterom er klassisk og individuelt innredet, og er du ikke altfor bortskjemt eller forvent vil blanding av landsbysjarm og moderne fasiliteter gjøre at du føler deg hjemme selv om du er borte.

The Acorn Inn. Gastro-puben rett over veien for hotellet er stedet for mer hjemmekoselig mat. Dette gamle vertshuset bygget av stein på 1500-tallet har beholdt sin opprinnelige historiske karakter med lave tak, trebjelker og en god del eikepanel, flisgulv og store åpne ildsteder. Her er lite forandret.
Puben drives av det entusiastiske paret  Natalie Read og Richard Legg, og er blitt noe så sjeldens som en landsbypub full av liv, latter og god stemning. Maten som serveres er en attraksjon i seg selv.

Reisen hit. Det kan velge mellom to togstasjoner (ca 2½ time) fra London Waterloo - enten Dorchester (South) eller Yeovil Junction. Hotellet vil ordne transport. En taxi tar ca. 20 minutter. Summer Lodge ligger i Evershot, Dorset.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu