Fransk kunst-senter blir i Malaga i mange år

februar 18, 2018
Sist endret 
februar 18, 2018

Er kommet i tillegg til byens allerede imponerende utvalg av kunst

MALAGA: Så er det bestemt; Pompidou-museet forblir i Malaga i hvert fall frem til 2025. Denne filialen av et fransk kunst-senter kom til den sør-spanske byen i mars 2015, og nyheten om å forlenge den nåværende avtale kom rett etter at kong Felipe VI og prinsesse Letizia av Spania nylig besøkte galleriet som hoder til på det renoverte havneområdet i Malaga.

Den nye avtalen betyr at Malagas byråd betaler Pompidou-sentret, eller Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou, mer enn 2 millioner euro årlig, en million for bruk av merkevaren og samlinger og resten til dekning av transport, forsikring og konsultasjon.

Pompidou-sentret i Malaga er første filial av det franske museet som er åpnet utenfor Frankrike. Museet åpnet i mars 2015 er lokalt kjent som "The Cube" på grunn av den store og fargerike glass-kassen som står på Malagas havneområde. Så langt har kuben trukket til seg en halv million besøkende.

Centro Pompidou Málaga er kommet i tillegg til byens allerede imponerende utvalg av kunstgallerier - Museo Picasso, Museo Carmen Thyssen og 'Centro de Arte Contemporáneo' (samtidskunst senter eller CAC). Pompidou Málaga har for tiden 80 malerier og fotografier, blant annet Pablo Ruiz Picasso, Rineke Dijkstra, Tony Oursler, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst, René Magritte, Chirico, Alberto Guacometti og Sophie Calle.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu