Møt Tom - han er lommekjent i Amsterdam

februar 19, 2018
Sist endret 
februar 19, 2018

Navn: Tom van der Leij
Min by: Amsterdam
Yrke: Guide og fotograf


Hvorfor Amsterdam?
Amsterdam er full av kanaler og har sjarm. Her er det mange som sykler, byen har en befolkning med åpent sinn og ikke glem vår omfattende historie. Amsterdam har alltid vært en hotspot for nye initiativ, nye trender.
Masse blinkende lys og en natt på kanalene.

Mitt romantiske minne:
Mens solen gikk ned og min fremtidige kone og jeg spiste sushi i Wester.

Favorittsted for å spise:
Her er det mange gode restauranter jeg liker, men må jeg velge en med god kvalitet og riktig pris blir det Yam Yam Trattoria Pizzeria i Frederik Hendrikstraat 88-9, www.yamyam.nl. Her har de den beste vedovn stekt pizza i byen. Reservasjon et must!

Hva spiser du der?
Yam Yam Pizza med mozzarella, mascarpone, ecoham og trøffelsaus... mmmm!

Møte lokalbefolkningen:
Våre markeder er alltid et godt sted å møte innbyggerne i en by. Så også i Amsterdam. . Mandag morgen og lørdagens økomarked på Noordermarket er perfekt. Også Albert Cuyp og Dappermarket er veldig interessant for å oppleve de lokale.

Min favoritt Cafe:
Unge og spesielt litt eldre samles i den gammeldags Café Hegeraad, spesielt i forbindelse med mandag-morgen markedet. Adresse: Noordermarkt 34 . Min desiderte favoritt café er Smalle, en fantastisk gammel kafé. Her er det aldri musikk og alltid fullt. Har et stort utvalg av øl og ligger i Jordaan-området ved kanalen, i Egelantiersgracht 12

Beste sted for første date?
Het Blauwe Theehuis, en kafé midt i Vondelpark, har en helt spesiell plass i mitt hjerte. I løpet av mine studier jobbet jeg der og fortsatt stikker jeg innom. Her er det spesielt romantisk i den øverste etasjen av den nesten 80 år gamle runde bygningen. Spesielt når det er mørkt ute i parken, med litt lys i trærne, og en varm sjokolade med rom og pisk fløte, eller en øl i sommer. Det perfekte sted for å komme i romantisk stemning.

Mitt hemmelige sted:
Lunsj eller bare en kaffe på Hortus Botanicus. Dette er en oase i sentrum. Den gamle gårdsplassen i Jordaan er veldig spesiell. Du finner den i Karthuizerhofje!

Mitt beste råd:
Hyr inn en lokal guide neste gang du er i Amsterdam. Jeg tar gjerne jobben og vil i så fall lage en skreddersydd tur og vise alle de skjulte perler jeg kjenner.

Min favoritt butikk:
Pied a Terre, i Overtoom 135 . Dette er stedet for alle som kommer hit. Her finnes bøker, kart, globuser og masse, masse mer.

Mitt beste kjøp:
En kilo økologisk honning hos Geert, en proff med bier. Han har bikuber både i sentrum og rundt Amsterdam.

Taxi eller annen lokal transport?
Sykling, turgåing og sykling hvis du ikke vil gå. Her finnes også sykkel-drosjer og elbiler som taxi. Både trikken og T-banen er pålitelig. .

Hold deg unna?
Shopping i sentrum av byen på en lørdag. Det er altfor stressende for meg. Og vårt redlight distrikt kan både være et sjokk og ydmykende.

Ditt tidligste reiseminne?
Vandring med min bror og våre foreldre i Tyrol, Østerrike. Vi dro dit om vinteren for å stå på ski og om sommeren for fotturer i fjellet. Da bodde vi hos noen bønder og hjalp til med å melke kyr.

Hvor går neste tur?
Ved siden av mitt arbeid som byguide, er jeg også fotograf og redaktør for et reisemagasin. Halvparten av tiden er jeg i Nederland, den andre halvparten av året reiser jeg rundt om i verden. Magasinet sender meg til alle slags steder. Jeg har vært i Rwanda, Burundi, Sør- Afrika, Berlin, Alaska, Paris og Island, Argentina, Brasil, Paraguay, Uruguay og Bolivia. Men trives aller best i Amsterdam.

Toms hjemmesider: www.tomstraveltours.com  www.fototom.nl

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu