Sliperiet som ble kunstsenter med gastro-mat

september 19, 2017
Sist endret 
september 19, 2017

Gammel idyll med topp mat og lovende kunst-talenter

BORGVIK, SVERIGE: Stedet er spesielt, kunstprosjektet er også spesielt og sannelig kan kombinasjonen av kunst og mat betegnes som et urbant innslag her ute på landsbygda. Vi er på Sliperiet, et sted hvor kulturarv  møter moderne kunst og mat i klassen for gastronomi, et sted å legge turen innom mellom mai og september.

Sliperiet ligger i et gammelt tresliperi – i en bygning fra 1903. Eier Oscar Magnusson kjøpte bygningen i 2009 og startet oppussing med egne hender og stort pågangsmot. Nå har han mottatt flere priser for resultatet. Med ytterligere en turistbedrift i drift er Borgvik i ferd med å bli et unikt sted å besøke, der det ligger ved Borgvikssjøen og har 350 innbyggere.

Kunst og musikk. Som ung sto Oscar Magnusson mellom valget om å bli kunstner eller musiker. Med Sven Erik Magnusson i Sven Ingvars som far falt valget på musikk og de siste årene har Oscar stått på scenen med gruppen, inntil Sven Erik døde i mars.

”Da jeg kom over dette stedet tok jeg straks beslutningen om å kjøpe Sliperiet og pusse det opp til et kunstsenter. Nå er det både musikk og kunst”, sier Oscar.

På Sliperiet fortsetter Oscar Magnusson å satse på unge og lovende talenter innen billedkunst, fotografi og brukskunst, med topp mat servert i restauranten. For øvrig reiser han rundt i Sverige som gitarist og ny frontfigur i Sven Ingvars og synger den gamle slageren ”Børja om från början” – for å drive sin fars musikk-historie videre. Det gjenstår bare å lære tekster til 2-300 av Sven Ingvars mest populære sanger.
 
 
 
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu