Nye vinbarer uten hvitløk fra taket

oktober 24, 2013
Sist endret 
oktober 24, 2013

PARIS: 11. Distrikt. Vinbarer er en erkefransk institusjon, på linje med hvitløk og croissanter, eller champagne og Coco Chanel. For alle med erfaring fra Paris er det antagelig et begrep som minner om et lite støvete rom, møteplass for lokalbefolkningen og klaser med hvitløk som henger ned fra en spiker i taket.
I byens 11. Distrikt, eller 11. Arrondissement øst for operahuset på Place de Bastille, har det dukket opp en del nye vinbarer – med ny stil – men absolutt ikke prangende eller pretensiøse. Snarere litt beskjedent, i eldre lokaler skjult i en bakgate eller i feil ende av en kjent gate. Gjestene er folk i 30-40-årene, ofte kunstnere og studenter.
Området kan sammenlignes med Shoreditch i London, Brooklyn i NY og Kreuzberg i Berlin. Med en miks av boligblokker, familier, små butikker, salg av kunst, økologiske kafeer, restauranter og glorete barer i Rue Oberkampf. Hos de nye vin-baronene koster et glass fra 5 til 20 euro for en flaske på bordet. Men altså uten hvitløk fra taket hos våre utvalgte.

La Buvette Et lite sted med bare ti stoler, en bar og menyen skrevet på et speil. Har et lite utvalg av noen uvanlige, for det meste økologiske, viner. Spør den elskverdige vertinnen Camille hva hun anbefaler og du får gode råd – og en sjenerøs bolle med svarte oliven og brød. Hun forlot Damaskus og dro hjem for å starte denne vinbaren. På alle måter et godt valg. Adresse: 67 Rue Saint-Maur, T: +33 983569411. labuvette.paris@gmail.com

La Dauphin Vinbar og nærmest en restaurant. Behagelig og uformell atmosfære. Menyen er delt inn i seks deler. Her serveres noen utrolig gode småretter. Prøv wagyu biffkjøtt med røkt aubergine. Bordbestilling anbefales. Adresse: 131 Avenue Parmentier, T: +33 155287888, restaurantledauphin.net

Josephine Merkelig innredning med svarte vegger og mørk furu. Bestill Sancerre vin, andebryst og reddiksalat og finn et bord ved vinduet. På kveldstid åpner også cocktail-baren med en DJ. Kom tidlig, gå sent og ikke stopp hos naboen som driver med tatovering. Du vil sannsynligvis angre om du neste morgen våkner med en fersk drage. Adresse: 25 Rue Moret, cafejosephine.fr

Septime La Cave Dette var tidligere et verksted for skomakere, ikke langt fra Septime Charonne som stadig er på listen over verdens beste restauranter. Bar og vinbutikk med bra utvalg av viner fra hele Europa og rikelig med sesongens aperitiffer, som røkt ål, geitost og tunfisk. Få plasser innendørs. Adresse: 3 rue Basfroi, T: +33 1 43671487 www.septime-charonne.fr

Bones Vegetarianere bør styre unna baren der en grillet pattegris sakte men sikkert skjæres opp hver kveld.  Se deg heller rundt i restauranten med 25 plasser der du kan nyte østers, fisk eller en vaktel. I baren serveres vin fra anerkjente små produsenter – og et par øl-varianter. Bones og chef James Henry har funnet sin plass i enden av en dunkel gate ved Place Voltaire. Åpen: tirsdag – lørdag, 19-01. Adresse: 43 Rue Godefroy Cavaignac, bonesparis.com. T: +33 9 80753208

Andre kule opplevelser i ”Heaven Eleven”

Hotel Fabric Var tidligere en fabrikk for produksjon av klær. Romslig lobby med samleobjekter som overlapper komfortable stoler. Har et lite treningsstudio og 33 romslige gjesterom. Hotelfabric.com

Le Manufacture de Chocolat Åpnet av den legendariske chef Alain Ducasse. Her gjør man nettopp det navnet tilsier – lager skikkelig varer, fra bønner til de lekreste sjokolader. 40 rue de la Roquette, åpent: tirsdag-lørdag. www.lechocolat-lainducasse.com

Andrea Crews Denne kvinnen er kjent for resirkulering med moderne klær som resultat. Andreacrews.com

Le Pure Cafè Hvis denne virker litt kjent, så har det sin grunn. Dette er kaffebaren som ble benyttet i filmen Before Sunset fra 2004. purecafe.fr

Moonshiner Denne baren har whisky, meksikansk mezcal og fersk punsj som spesialiteter. Adresse: 5 Rue Sedaine.

Freddies Deli Serverer varme smørbrød. Prøv den med pastrami, ost, surkål og saus. Freddiedeli.com

La Squarte En kombinasjon av vinbar og restaurant, slett ikke ny. Men har velsmakende mat og noen spennende retter - og et stort dyreholde på veggen i baren. 23 Rye Saint Ambroise, squaregardette.fr

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
crossmenu