Med Gloria til topps i Santiago

januar 21, 2015
Sist endret 
januar 21, 2015

Bli med vår lokale guide Gloria for å se byen ovenfra

En av de store opplevelsene med Santiago er byens tre monumentale fjell; Santa Lucia, San Cristóbal og Manquehuito Hill. Sistnevnte ligger nord-øst i byen med den høyeste toppen 1078 meter over byområdet. Vår lokale guide Gloria Apara drar helst til topps ved solnedgang for å se lysene skinne fra Santiago.

Min by: Santiago, Chile
Navn: Gloria Apara
Født: 1980


Yrke: Forfatter og fotograf for www.nomadicchica.com og Fysioterapeut.

Hvor bor du? Santiago, hovedstaden i Chile

Her vokste jeg opp: Santiago

Derfor foretrekker jeg Santiago: For å treffe venner, familie og min job.

Mitt første minne: Da jeg gikk opp fjellet San Cristobal Hill for utsikten over hele byen og de fantastiske Andesfjellene.

Favorittsted for å spise: Umulig å anbefale bare ett spisested, men mitt favorittområde er sentrum av byen.

Hva spiser du helst?: Jeg elsker sjømat og drar til Central Market, men legger ofte turen innom grønnsakmarkedet for tradisjonelle chilenske retter. Her fines stort utvalg av peruviansk mat og noen gode Thai restauranter.

Her møtes lokale: Hyggelige områder er Bellavista og Lastarria. Lokalbefolkningen og turister pleier å komme hit for å en drink, for å spise og ikke minst for party Her finnes også mange kulturelle aktiviteter og grønne områder.

Min favoritt bar: Når du besøker sentrum går jeg aldri går glipp av “La Piojera”, en utpreget tradisjonell bar hvor det serveres en drink som heter "Earthquake" (Terremoto). På kveldstid er det vanligvis overfylt her, men morsomt å besøke.

Beste sted for første date? Da må å jeg bli litt personlig. Jeg vil i så fall spise og danse litt salsa eller bachata. Alt dette kan gjøres i Bellavista og Lastarria området. Det er veldig viktig å fastslå danse-ferdigheter på første date, men opplevelsen kan variere fra veldig bra til en total katastrofe.

Mitt hemmelige sted: En kul opplevelse nærmest midt i byen er Manquehuito Hill, et naturlig sted for en tur og fantastisk utsikt over byen. Etter å ha bodd I Santiago i så mange år har jeg nettopp oppdaget dette området.

Mitt beste råd: Ikke vær redd for gatehunder, de finnes over alt og er super vennlige.

Min favoritt butikk: Jeg elsker å gå til Patronato, et nabolag hvor jeg kan finne nesten alt jeg ønsker, fra klær og øredobber til asiatisk mat. I nærheten ligger også La Vega, byens største markedet for frukt og grønnsaker. Her kjøper jeg mat, absolutt verdt et besøk.

Taxi eller annen lokal transport? Vi har et billettsystem for busser og metro, som benyttes med et reisekort som heter Bip! Være oppmerksom på drosjenes taksameter og betaling, fordi det har vært noen episoder med reisende og sjåfører.

Hold deg unna? Rushtid kan være en prøvelse, så unngå derfor morgentrafikk og tiden etter kontortid! Ta spesielt godt vare på dine personlige ting i sentrum av byen. Generelt er det veldig trygt, men lommetyver skal man passe seg for og la ikke mobil og kamera ligge på bordet i en bar eller restaurant.

Neste reise: Turen går til Brasil og mitt første besøk på reisemessen WTM.

Nettsted: www.nomadicchica.com
Twitter:NomadicChica
E-post: nomadicchica@gmail.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu