Tunisia tilbake som turistmål

januar 23, 2014
Sist endret 
januar 23, 2014

TUNISIA: Flotte og lange strender, godt bevarte romerske ruiner, eksotiske souker og enorme ørkenlandskap. Det er bare noen av elementene som gjør at Tunisia er tilbake på reiselivets scene etter den politiske revolusjonen i 2011 som også var starten på den arabiske våren. Det betyr at myndighetene i landet garanterer for turistenes sikkerhet.
Inntil revolusjonen var Tunisia et populært reisemål for skandinavere. Med solskinn året rundt, bare tre-timers flytur, en fascinerende historie og vennlig befolkning, tilbyr Tunisia besøkende et spennende alternativ til den tradisjonelle middelhavsstrandferien, og til noe rimeligere pris.

Ørkentur. Den tunisiske delen av Sahara strekker seg hundrevis av kilometer med absolutt ingenting, kun med gylne sanddyner så langt øyet ser. Ørkenen kan både være et åndelig sted og en lekeplass for eventyrere og de som leter etter spenning med morsomme aktiviteter, fra jeepsafari til surfing ned sanddyner.
En av de mest populære ørkenaktiviteter er en fem-dagers kameltur fra nomade byen Douz til Ksar Ghilane. I Douz samles nomader til det store tradisjonelle markedet hver torsdag - et flott sted å fordype seg i Berber-kultur og kanskje finne et vakkert sølvarmbånd eller håndlagde smykker for å ta med hjem.

Private strand. Tunisia er trolig best kjent for sin misunnelsesverdige 1200-kilometer med Middelhavets kyst med fine sandstrender, krystallklart vann og en vennlig klima. Disse egenskapene gjør Tunisia et helårs favoritt for sol- og vannsport-fans. Langs kystlinjen finnes badesteder for enhver smak og lommebok. Imidlertid er dagtemperaturen i badebyen Hammamet 13 grader i januar, 14 i februar og 15 i mars. Først på våren kommer varmen til Tunisias kyst. Hvis du våger deg utenfor feriesteder, er det lett å finne din egen private strand utenfor allfarvei.

Romersk historie. Tunisia har noen av de best bevarte romerske ruinene i Nord-Afrika. Om lag 100 kilometer vest for hovedstaden Tunis finner du den gamle byen Dougga, som finnes på UNESCOs verdensarvliste, komplett med templer, teatre , termalbad, private hus og et amfiteater. Like imponerende er amfiet El Jem, Det nest største etter Colosseum i Roma, hvor 35.000 tilskuere en gang kunne se gladiatorenes kamp og sirkus.

Tradisjonell spa. Thalasso spa-behandlinger er en gammel tunisisk tradisjon, allerede etablert av fønikerne i år 200 før Kristus. Langs kysten er det hundrevis av spa-anlegg dedikert til behandling ved hjelp av tang, marine mineraler, sand, gjørme, sjøvann, sjøsalt og næringsrike alger. Det finnes neppe en plage som ikke kan helbredes av spa-tilbudet langs kysten av Tunisia.

Tunisia fakta
Ligger mellom Libya i øst og Algerie i vest, Atlasfjellene og Sahara i sør, Middelhavet i nord.
Republikk, 10 million innbyggere. Språk: arabisk og fransk.
Valuta: dinarer
Religion: islam
Klima: Temperert i nord, varmere jo lengre sørover du reiser. Varmere på Djerba enn i hovedstaden Tunis. Innlandet i sør har ørken.
Transport: Fine veien og godt tognett. Busser mellom store byer, taxi rimelig, men leiebil dyrt.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu