Jeg returnerer alltid til Cha-Am

oktober 28, 2013
Sist endret 
oktober 28, 2013

Navn: Erlend Wiborg
Yrke: Poliitiker for FrP på Stortinget

Min by: Cha Am, Thailand

Hvor bor du?
I enebolig på Jeløy i Moss

Her vokste jeg opp:
Våler kommune utenfor Moss

Derfor denne byen:
Familien har hus der og vi forelsket oss i stedet. Cha-Am er fortsatt ikke ødelagt av vestlige turister, men en liten by der thaier selv ferierer.

Mitt første mine:
Matlukten som var det første jeg la merke til. Byen er full av små, hyggelige uterestauranter.

Mitt romantiske minne:
E
n dag vi syklet til fiskelandsbyen og satt på piren der vi utover kvelden så fiskebåtene komme tilbake rett før det ble mørkt. Hadde en fantastisk utsikt før vi spiste og koste oss på en hyggelig fiskerestaurant.

Mitt favoritt spisested:
Mums Bistro ligger i sidemannen øverst i gaten Naratip. Dette er en enkel, men ren og koselig thairestaurant med veldig hyggelig betjening.

Hva spiser du der?
Vanligvis bestiller vi 6-7 ulike retter som plasseres midt på bordet. Det blir vanligvis en blanding av ulike smaker, med kjøtt, sjømat, grønnsaker og annet. Her blir regningen sjelden høy.

Her møter jeg lokale:
Hver onsdag er det et enormt marked på kvelden. Der møtes "alle" som bor i Cha-Am og det selges alt fra klær, elektronikk, mat osv. Her spiser vi ofte hos de forskjellige bodene. En fin anledning å bli kjent med lokalbefolkningen.

Min favorittbar:
Chill Chill, den ligger midt i Naratip og er en hyggelig musikkbar.

Mitt hemmelige sted:
Se svaret ovenfor

Min favoritt-butikk:
Onsdagsmarkedet.

Morsomste kjøp:
Sprøstekt frosk på pinne.

Taxi eller annen transport?
Varierer litt. På lengre turer som til og fra flyplassen bruker vi privatsjåfør. Det koster 250 kr for en hel dag, og da venter sjåføren i bilen mens vi spiser eller handler. På kortere turer tar vi mopedtaxi som det er mange av i Cha-Am. Det koster ikke mange kronene og man sitter da bakpå en moped, men dette er ikke så trygt og bør unngå hovedveiene med moped.

Hold deg unna?
Paralellgaten til stranden kalles Slangegaten. Ryktene sier at man ikke bør gå der på kvelden og natten da noen har blitt ranet der. Ellers må man passe på trafikken, regler følges ikke like nøye som i Norge, for å si det mildt.

Din største tabbe?
Har ikke gjort noen store feil der. Cha-Am er en rolig og hyggelig by der du må kose deg.  

Mitt tidlige ferieminne:
Det må noen være da jeg som 6-åring var i Israel med familien. Vi reiste da rundt i hele landet og så fantastisk natur og masse historie som jeg fortsatt husker.

Din verste ferie?
Har aldri hatt en ferie som har vært dårlig. Alle steder har sin egen sjarm, det er innstillingen til den enkelte som avgjør om man koser seg eller ikke. Men hvis jeg skal nevne en som ikke sto til forventningene, så må det bli en tur til Nord Afrika. Der følte jeg meg ikke trygg og alle skulle ha penger og hevdet at de kom fra myndighetene.

Neste tur?
Den er bestilt og går til Cha-Am i Thailand. Der feirer vi julen og avslutter med noen dager i Bangkok der vi pleier å feire nyttårsaften. Det kan hende vi også drar en liten tur til Burma eller Kambodsja.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu