Oppdager det andre overser

oktober 30, 2013
Sist endret 
oktober 30, 2013

KJELL OLA KLEIVEN
MIN BY: LAS PALMAS

Derfor velger jeg Las Palmas:
For å føle brisen fra Atlanterhavet, spise noen kanariske spesialiteter og benytte muligheten til å nyte et perfekt klima hele året.

Mitt første minne:
Lukten av blomster ved et hotell vi besøkte i min oppvekst. For meg var denne duften definisjonen på lykke. Hvis jeg er trist, velger jeg å tro at duften kan få meg i bedre humør. Blomsterduft forbinder jeg med lykke.

Mitt romantiske minne:
Det var en oval weekend med kjæresten min, Jennifer Moi, på Hotel Santa Catalina i Las Palmas. En sen kveld vi spiste utendørs og nøt atmosfæren. Det var nesten som å være midt i en film fra 1930-årene.

Min favoritt-restaurant:
Solmo i Las Palmas, en argentisk restaurant. Solmo Argentinian Steakhouse (Solomillo Pimienta)

Hva spiser du der?
Som regel en biff. Starter gjerne med Papa Arrugadas som forrett, og den perfekte avslutning på måltidet er straberry 's og iskrem.

Møte lokalbefolkningen:
Surf Bar på Las Canteras, eller den lokale Salsa Club

Favorittbar:
Den lokale salsaklubben i Las Palmas

Mitt hemmelige sted:
Takterrassen til Hotel Reina Isabella. Du trenger ikke å være hotellgjest for å nyte den perfekte utsikten.

Mitt beste råd:
Unngå typiske turiststeder. Og snakk helst spansk, hvis det er mulig.

Favorittbutikk:
Sport Zone og den lokale sigarbutikken i den gamle bydelen (Vegueta). Begge stedene av åpenbare grunner.

Mitt beste og morsomste kjøp:
Det beste var min rollerblade som jeg bruker på promenaden langs stranden Las Canteras, og det morsomste var en falsk Rolex som til forveksling heter Relax.

Taxi eller annen lokal transport?
Taxi for sikkerhets skyld. Sjåførene er flinke til å gi gode råd om hot spots og annen informasjon.

Hva skal jeg holde meg unna?
Parkeringsplassen utenfor Las Arenas shoppingsenter Her har jeg hatt innbrudd i bilen min opptil flere ganger .

Hva var din største tabbe?
At jeg ikke har brukt mer tid i Las Palmas i løpet av årene, men heller vært mye sør av øya. Byen er ganske utrolig.

Mitt tidligste ferieminne?
Alle reiser med min far. Før han dro på jobb ga han meg penger og adressen til hotellet vi bodde, slik at hvis jeg blemte veien tilbake kunne jeg bare ta en taxi til hotellet. Pengene ble brukt på drakter til forskjellige fotballklubber.

Min verste ferie?
Charterferie til en gresk øy på 90- tallet. Der var bare fulle briter og steinete strender.

Neste reise?
En uke med avslapning i Las Palmas og forhåpentligvis en tur til Malaysia og Singapore i begynnelsen av 2014 – to land som kjæresten min har forhold til.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu