Slott med stil og mystisk dronning

juli 20, 2014
Sist endret 
juli 20, 2014

SKOTTLAND: Melville Castle er et praktfullt hotell og slott - et must for den som vil oppleve ekte slottsferie. Den grå bygningen ligger inne i skogen og imponerende i enden av en lang innkjøring. Innenfor murveggene kommer du til hjemlig atmosfære, en romslig lobby og resepsjon ved siden av stue, bar og selskapslokaler. Personlig service og oppmerksomhet er stedets spesialitet. Alle ansatte fra resepsjonen til restaurant og romservice er svært vennlige og profesjonelle. Det er som å være gjest på en stor herregård.

Stedet: Melville Castle er et hotell fra det 18. århundre og ligger innenfor et område på 500 mål med vakker skog i utkanten av Edinburgh, kun 20 minutters kjøring fra byens flyplass.

Klassiske soverom: Melville Castle har 32 soverom av ulik størrelse, stil og innredning, som varierer fra klassiske dobbeltrom til store familierom, noen med fortryllende utsikt til park og skog.

Historien: En gang i tiden lå det en jakthytte her. Den ble mye benyttet av Mary Queen of Scots, før hun etter 19 år i fengsel ble halshugget for medvirkning i et komplott for å myrde dronning Elizabeth I. Også dronning Victoria og George IV besøkte senere eiendommen. Det sies at tidligere beboere fremdeles rusler rundt i gangene på slottet. Under restaureringen er Elizabeth Rennie, kona til Henry Dundas, sett både av den nye eieren og andre. Slottet ble spesialbygd av den første Viscount Melville og designet av den anerkjente skotske arkitekten William Playfair. I de senere er Melville Castle blitt behørig restaurert og brakt tilbake til noe som fungerer av familien Hay.

Vi testet maten: Restauranten er ganske liten og virker litt kald, men er likevel sjarmerende. Den er relativ ny og har avgjort et potensial. Menyen har et godt og sesongbetont utvalg av fem forretter og like mange hovedretter. Frokosten er så bra at den i seg selv bør få en Michelin-stjerne.

Vi mener: Til forretter valgte vi melon og blåbær på den ene siden - kyllinglever på den andre siden av bordet. Som hovedrett bestilte vi pannestekt laks og oksekjøtt - og kjøttretten var så mør og rik på smak som den kan være. Nå var det likevel dessertene som havnet på toppen av skalaen - en sjokolademousse med mynte og en panne cotta. Den dagen hovedrettene kommer opp på samme nivået av dessertene, vil The Brasserie være et spisested slottet kan være stolte av.

Andre mener: "Vi kom hit med en gruppe. Maten var bra, men rettene var svært små. Fint sted og god service, men jeg ville ikke likt å betale regningen”.
"Vi ble invitert hit til middag av noen venner. Alle elsker kjøtt og likte både retten av oksekjøttet og svinekjøttet. Vi fikk også god service”.


Skuffelsen: Vi fikk inntrykk av at både Queen of Scots og Elizabeth fortsatt sikrer ro og orden på Melville Castle. Min eneste skuffelse var at jeg ikke så noen av spøkelsene. Til gjengjeld sov jeg godt.

Før du reiser: Melville Castle ligger nær Dalkeith, bare 20 minutters kjøretur fra Edinburgh. På alle måter har dette hotellet stil, komfort, service og bra mat – utmerket både for forretnings- og feriereiser - i sjarmerende og landlige omgivelser.

Romprisene varierer fra £129 til £159, inkludert skotsk eller kontinental frokost.
På plenen har du plass til å landet med helikopter.
Reserver rom på Melville Castle
Foto: Sarah Elise Gjemdal

Mads bor i Moss, er fotballspiller og -trener og liker å ta en snartur til en ny by eller land. For ham er det ganske enkelt, Mads er nærmeste nabo med Moss Lufthavn Rygge.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu