Antarktisk – den barske skjønnheten

desember 3, 2013
Sist endret 
desember 3, 2013

Barsk skjønnhet, unikt dyreliv og magisk landskap har lenge fascinert mennesker. En gang i tiden var Antarktisk en stor utfordring i den fjerneste avkroken på jorden. Nå er tilbudet ensbetydende med både luksus og komfort, spesielt om man løser billett for en reise med skipet Silver Explorer. Om bord er det plass til 132 passasjerer på turen til et av de mest krevende steder på jorden. Transporten er annerledes, men fremdeles får du en følelse av eventyrlyst.

Syvende kontinent
Skipet legger ut fra Ushuaia i det sørlige Argentina. Først seiler du gjennom Drakestedet på vei til det 7. kontinent og på turen kan se delfiner, hval og albatross. I løpet av syn spennende dager på den antarktiske halvøya må du ha kameraet klart til enhver tid, fordi du kommer nærmere uvanlige dyr enn noe annet sted.

I tillegg til passasjerer er det geologer, biologer og historikere på skipet. Disse vil ta deg om bord i gummibåter på guidede turer der naturen bestemmer programmet. Bli ikke overrasket om du blir vekket klokken 4 om natten på grunn av en pingvinfamilie som svømmer ved siden av skipet.

Ikke slitsomt 
Livet om bord er ikke spesielt slitsomt. Besetningen skjemmer deg bort med god mat, fine viner, spabehandlinger og til og med champagne – gjerne servert på en isbre. Det meldes at Silver Explorers fortsatt har ledige suiter – til en pris som starter på 7.680 euro med alt inkludert.

Hurtigruten
Også Hurtigruten har ekspedisjoner til Antarktisk med skipet Fram, som er spesialbygd for turer til verdens siste uberørte kontinent. Vel fremme i Antarktisk får man oppleve en magisk og hvit sommer, med et dyreliv i full aktivitet, tallrike pingviner, ulike hvaler og et enormt antall sel. I dette området er det sommer samtidig som vi har vinter. Hurtigruteskipet Fram har avganger i desember, januar og februar.

Mer info: silversea.com - hurtigruten.no

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu