Tiden er inne for Brasil

januar 16, 2017
Sist endret 
januar 16, 2017

Tropisk kyst med sol og strender - i nordøst

RECIFE: Brasil er selve giganten i Sør-Amerika – og oppleve hele landet vil ta en evighet av tid. Det er smart å starte opplevelsene i nordøst, i regionen Pernambuco og byen Recife. For en myk overgang fra Europa til Brasil, samtidig som det er eller går mot vinter i vår del av verden.

Rio de Janeiros strender er utvilsomt verdens mest kjente, men kysten i nordøst Brasil ligger ikke langt bak. Denne kystlinjen har noen av de beste strendene - og er slags portrett av selve livet i dette området. Uten at strendene er i nærheten av å være overfylte. Dessuten er den norske, svenske og danske kronen sterk i forhold til brasiliansk valuta. Meget sterk. På tre kvart år har norsk krone styrket seg med tretti prosent i forhold til brasiliansk reais. Det er godt nytt for alle som reiser til Brasil.

Reisen
Condor er et tysk flyselskap med avgang to ganger i uken fra Frankfurt am Main International Airport til Recife i Brasil. www.condor.com Flytid 10 timer. Reiser du før midten av desember koster billetten til Brasil 250 euro, mens en retur etter midten av januar koster under 500 euro.
Den portugisiske flyselskapet TAP flyr fra Lisboa til Recife. www.flytap.com

Lokal transport
Pris for leiebil koster fra 25 euro per dag. Fly og buss til alle større byer. Taxi er rimelig.

Pernambuco
Pernambuco er navnet på selve staten med ni millioner innbyggere. Her finnes om lag 187 kilometer med strender.

Beste strender
Boa Viagem i Recife og Porto de Galinhas sør for byen.

Olinda
Byen Olinda er en del av Recife og den nest eldste i Brasil. Bosetningen ble grunnlagt i 1535 av portugiserne.

Recife
Delstatshovedstaden. Recife og Olinda har et av de mest tradisjonelle brasilianske karneval.

Porto de Galinhas
Populært feriested, sommerboliger, luksushoteller og et livlig uteliv. Har en av de mest populære strendene i nordøstlige Brasil. Sterk vind og bølger tiltrekker surfere og kitere fra hele verden. En del av stranden er beskyttet av rev.

Hovedattraksjoner
Den urbane stranden i Boa Viagem. Har også noen av de mest spennende stedene i byen. Gamle Recife reflekterer byens røtter fra 16 århundre. Dette området er fullt av attraksjoner. Republic Square er en av de viktigste arkitektoniske områder.

Klima
Tropisk kystlinje med sol hele året, og en gjennomsnittstemperatur på 26 °

Tidssone
GMT -3

Flytid til store byer
Buenos Aires 7,5 timer, Lisboa 7,5 timer, Miami 8 timer og Frankfurt 10 timer.

Fotball
Brasil var vert for 2014 FIFA World Cup og Recife en av vertsbyene på Arena Pernambuco, som ligger 20 km fra sentrum. Her spilles kamper hver uke.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu