Nye smaker - meksikansk bølge og nordisk trend

februar 7, 2017
Sist endret 
februar 7, 2017

Restaurant Aquavit åpnet i London med moderne nordiske kjøkken

LONDON: Breddos startet som en enkel pop-up tacobar for gatemat. Nå har man åpnet sin første restaurant i bydelen Clerkenwell og Breddos er blitt en suksesshistorie, ved hjelp av britiske råvarer og fargerike meksikanske-amerikanske retter, som er inspirert av spisesteder eierne  har støtt på sine reiser. El Pastor i Borough Market, oppkalt etter en by  i Mexico, serverer en kjøtt taco i shawarma-stil. Og i 29 Poland Street i Soho, finner du den nye Corazón Taqueria, en restaurant som har en 12-timers stekt lammestek med tomatsaus og taco i helgen.

Taco feberen har også spredt seg til Newcastle Quayside i nord-øst England, hvor Barrio Comida – har gått fra pop-up meksikansk mat til sin første restaurant. Her vil du få taco med  alt fra kull-grillet reker til svarte bønner og avocado, sammen med retter som Ceviche tostada.

Trenden fortsetter. Fra start i en liten 20-seters container i Londons Brixton, har fans av Kricket - med Mumbai-inspirert mat, innredning og musikk - gleder seg til åpningen i Soho. Her kombineres britiske ingredienser med krydder, smaker og aromaer fra India. Krickets mat og cocktails, inkludert Espresso Chaitini, får svært gode anmeldelser.

Bleecker St Burger åpner sitt første permanente hjem i Londons Victoria, og serverer  klassiske amerikanske burgere sammen med milkshake og øl. I Manchester har den kjente Bangers og Bacon gått fra gatemat til lidenskap for kjøtt i sin første kjøttfulle til sin første  restaurant, BEASTro. I Skottland er A'Challtainn Bar & Kitchen at Baad (Barras Art & Design Centre) blitt et helt nytt konsept dedikert til Glasgows blomstrende matscene fra skaperne av suksessrike Glasgow pop-ups.

Perilla lanserte sin første permanente i Nord-London, og serverer high-end retter i en uformell atmosfære, til en rimelig pris. Menyen fokuserer på moderne tolkninger av europeiske smaker med en vri, blant annet retter som blekksprut Bolognese. Chef Ben Marks har tidligere jobbet på Claridges og Noma.

Nordiske smaker. Den kjente New York-restauranten Aquavit har landet i London med  kjøkkensjef Emma Bengtsson, den andre kvinnelige kokk i USA med to Michelin-stjerner, som viser hennes moderne nordiske kjøkken.
Hvis fine dining er ikke noe for deg, har de danske bakerne Ole Kristoffersen og Steen Skallebaek åpnet Ole & Steen i St James marked og der de serverer en hverdagsmeny.

I Covent Garden har Nordic Bakery åpnet sin fjerde avdeling, med skandinaviske favoritter som rugbrød og kanelboller fra Finland. Aster vil bli åpnet i Victoria nye Nova kompleks med kafé og deli i første etasje og en restaurant og bar i andre. Kjøkkensjef Helena Puolakkas meny er en blanding av klassisk fransk med nordiske kjøkkenet som hun er en del av.

Tørr periode. For alle som trenger en pause fra alkohol, er det heldigvis en ny, frisk løsning på et vedvarende dilemma; "Hva skal jeg drikke når jeg ikke drikker”. Hotell Lancaster London og The Arch London har sluttet seg til restauranter som Sexy Fish, Chiltern Firehouse, Hand & Flowers og The Fat Duck og serverer verdens første destillert alkoholfrie tilbud, Seedlip, på barmenyen – destillert og laget av friske urter. Og best av alt – null kalorier!

Og til slutt ... Middag i luften, eller Dinner in the Sky, er vertskap for et bedre måltid minst 30 meter over bakken, og tar nå imot bestillinger for 2017 i Glasgow, London, Bristol, Newcastle og Southampton.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu