Manchester mer enn fotball; Kunst, shopping og musikk

juli 29, 2018
Sist endret 
juli 29, 2018

Vår guide til kultur, kunst, butikker, Teatime, musikk og natteliv i en by rik på historie

MANCHESTER: La meg først banke noen fakta inn i hodet på alle dere som reiser hit kun for å se fotball; Husk at Manchester har en rik industriell kulturarv kombinert med bredt kulturelt tilbud og mange såkalte ‘quarters’, alle med sin egen karakteristikk. Northern Quarter er alternativt med sine butikker, kaféer, barer og kulturelle plasser, mens Medieval Quarter er området til byens 600 år gamle katedral. The Quays ligger en kort reise med sporvognen fra sentrum til kultur- og severdigheter som Imperial War Museum North og kunstmuseet The Lowry, samt MediaCityUK der TV-serier som Coronation Street  blir filmet. Og som mange allerede kjenner til - fotball i verdensklasse.
Kunst. Whitworth Gallery i vakre Whitworth Park er en del av Storbritannias største akademiske campus, renovert og utvidet og med en samlingen historiske kunstverk av William Blake og Rossetti, samtidskunst og skulpturer, pluss en tekstilsamling fra 1800-tallet frem til i dag.

Utforsk stil og håndverk.
Nordkvartalet er først og fremst for individuelle butikker og shopping, kjent for håndverk, kafeer, barer og kreativitet, et klart alternativ til merkevarer i byens største gallerier som Manchester Arndale og Intu Trafford Center. På Manchester Craft & Design Centre finnes en rekke designere som selger direkte fra sine studioer. Fig + Sparrow er en kunstnerisk livsstilbutikk og kaffebar – mye av kunsten kommer fra kunstnere som bor i Islington Mill, en annen av byens kreative områder. Andre uavhengige butikker inkluderer herrebutikken Oi Polloi, sjokoladebutikken Bon Bon og ølspesialisten Beermoth

Byens bibliotek
. Manchester har flere flotte bibliotek med imponerende arkitektur, bøker og historiske samlinger. Manchester Central Library har design som minner om Pantheon i Roma. John Rylands Library, en del av University of Manchester, er et viktoriansk neo-gotisk landemerke i rød murstein og samling inkluderer middelalderlige manuskripter og en Gutenberg-bibel. Lesesalen er en to-etasjers katedral dedikert til litteraturen.

Cocktail og kjøkken.
Hawksmoor Manchester er med sin flotte edwardianske innredning en stilig britisk restaurant som spesialiserer seg på kjøtt og deilige cocktailer. Common er et hip alternativ i Nordkvarteret, en miks av bar, restaurant og et galleri med lokale kunstverk.

Musikk-scenen.
Manchester og musikk er to sider av samme sak og byens musikkscene har produsert mange internasjonalt anerkjente artister.  Band on the Wall er et etablert konsertsted for alle sjanger - fra jazz til punk og også kjent som et sted som oppdager fremtidige talenter.

Guidet app-tur
. Last ned den offisielle Manchester Walking Tours-appen, på med hodetelefonene og ta en guidet tur i byen. Til landemerker som Castlefield Basin, The Molly House i byens berømte homofile landsby, Museum of Science and Industry og HOME, Manchesters nye senter for samtidskunst, teater og kino.

Greater Manchester.
Ta turen utenfor sentrum for å se hva Greater Manchester har å tilby. Kun 15 minutter vest for sentrum med trikk ligger Salford Quays med kulturattraksjoner. The Imperial War Museum North, en moderne bygning designet av arkitekten Daniel Libeskind og The Lowry kunstkompleks. Begge har gratis inngang. MediaCityUK er et sted BBC og ITV produserer noen av sine TV-programmer.

Tid til lunsj
. Nyt moderne britisk mat og utsikt over Salford Quays og Manchester Ship Canal på Pier Eight prøv The Lowrys elegante restaurant og bar. Eller på Café Football som er en del av den 4-stjerners hotell med utsikt over Old Trafford. Her serveres nachos, kylling satay samt burger, pizza og pai.

Tea-time.
Richmond Tea Rooms er en tradisjonell engelsk tearoom med en eksentrisk Alice in Wonderland twist som tar deg på en tur ned i kaninhullet til en fantastisk verden av merkelig porselen og delikate kaker. Blant alternativene er Alices Tea med scones, clotted cream, syltetøy og te, samt Queen's Tea med smørbrød og kaker) - og du kan til og med legge til champagne for ekstra luksus.

Historisk pub
. Byen har flere puber som serverer sin egen lokale brygget øl. Marble Arch flaggskipet i Manchesters respekterte Marble Brewery, er en fantastisk gammel viktoriansk pub. Øl som Earl Grey IPA og Ginger Marble serveres her, sistnevnte blir nominert til "Best Vegetarian Pint" av Vegetarian Society. Stedet har også god britisk pubmat – som kan nytes både før og etter fotballkamper hos byens to klubber med fotball på menyen.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu