Italiensk villa og toskansk utopi i Chianti-åsene

juli 30, 2018
Sist endret 
juli 30, 2018

Det er barbarisk å feriere her uten å lære litt matlaging av kokk Lisa

TOSCANA, ITALIA: Etter å ha forlatt sentrum av Firenze, kommer man til noen ubebodde områder og stille veier som snor seg gjennom de toskanske åsene. Vår bil blir raskt fylt av duften av blomster før vi kommer til en grusvei og en diger jernport. Dette er inngangen til Villa di Bognolo, en gul, majestetisk herregård midt på en 54 mål stor eiendom med olivenlunder, vinområder, tennisbaner og svømmebasseng.

Villaen ligger en halv times kjøretur fra sentrum av Firenze og langt fra nærmeste butikk. Siden 1970-tallet har eiendommen tilhørt familien Beltrami. Husfruen Barbara er ikke langt unna om ditt barn låser seg inne på badet, eller om du skulle gå tom for vin. Hver morgen står frokost, inkludert hjemmelagde kaker, klar og en kokker klar til å tilberede lunsjer og middager; spesialiteter som florentinsk biff, havabbor, skalldyr og risotto.

Sunn fantasi. Fra et lysthus i hagen kan man oppleve månelyset eller ta den svingete trappen til topps i villaen, oppleve spenneningen, en dør som rasler i vinden og oppleve sunn fantasi med Firenzes gatelys i det fjerne. Kjelleren er fylt med terrakotta-vaser, lokalt økologisk og tørket kjøtt, rikelig med olivenolje og store tanker med vin. Gården lager en dyp Chardonnay rødvin, en kremaktig limoncello og en valnøtt-likør.

Landsbyen. Impruneta er nærmeste landsby med godt utvalg av restauranter, som La Loggetina og Risotto Bella Vista. Egentlig er det barbarisk å feriere i denne villaen uten å lære litt om matlaging av den toscana-fødte kokken Lisa Banchieri som lager ravioli som smaker. Vurder også et kokke-kurs for familie og venner

Smakfull mat, god vin og enestående fred og idyll gjør at du neppe kommer på tanken om å besøke storbyen Firenze.

Informasjon: Om du er på utkikk etter en italiensk villa for ferie i Toscana, besøk hjemmesiden tuscanynowandmore.com, Telefon: +44 207684 8888 som tilbyr Villa di Bagnolo fra £5,595 for 7 dager for 8 personer (maksimal kapasitet på 14 personer). Inkluderer en hushjelp, en kokk og tilgang til tennisbaner. Toscana Now & More har en rekke eiendommer over hele regionen.

Les også: Derfor smaker pasta-retten så mye bedre i Italia

Journalist og redaktør fra London, for tiden bosatt i Glasgow. Har studert ved University of London og utdannet journalist ved Lambeth College. Mine reportasjer har vært publisert i bl.a. Hackney Today og The Guardian.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu