God gammel russisk luksus

juli 22, 2015
Sist endret 
juli 22, 2015

Hotel Savoy for historie-interesserte

MOSKVA: For mange og for tiden er Moskva en uoppdaget skatt. De få som er modige nok til å besøke denne usedvanlig vakre byen, vakker på nivå med Paris eller London, har i grunnen byen for seg selv.
Etter at jeg kom tilbake fra min tur til Moskva, har jeg gjort flere krafttak for å lage et bilde av byen som en skremmende sted å reise. Så langt har jeg ikke klart det, for i virkeligheten er dette en trendy by med en historie som på mange områder er bevart. Et eksempel på hvordan russerne har bevart en overdådige eleganse fra sin fortid er glamorøse Savoy Hotel i Moskva sentrum.

Beliggenhet: Savoy Hotel ligger på Rozhdestvenka Street, fem minutters gange fra Bolsjojteateret og Den røde plass. Nabolaget er svært posh med tilstøtende gater stappet med butikker i luksusklassen og eksklusive restauranter. Egentlig var området rundt Savoy trygt og jeg følte meg helt komfortabel med å vandre rundt her, selv om kvelden.

Stil: Savoy Hotel er pusset opp i klassisk russisk stil. Store lysekroner henger over hvite skinnende marmorgulv og det gullforgylte taket i restauranten er prydet med intrikate mønstre, som et kunstverk. Dette hotellet er perfekt for de som er interessert i russisk historie og kunst. Å bor her er som å skru tiden tilbake, til en tid som var langt mer glamorøs enn i dag!

Rom: Jeg bodde på et enkelt klassisk rom, som var hyggelig, men ikke fullt så imponerende som resten av hotellet når det kommer til design. Størrelsen på rommet var anstendig og det var tross alt utstyrt med myk badekåpe og tøfler. Mens rommet ikke har en wow-faktor, var baderommet vakkert med en brun og kremfarge og full av eksklusive toalettsaker fra Penhaligon i London.

Servering: Spisesalen på Savoy ligger i et av de mest utrolige vakre rom jeg noensinne har sett, det føltes virkelig som jeg inntok frokosten i et palass. Til frokost serveres et fabelaktig tilbud av retter å velge mellom, inkludert gratis musserende vin. Det er også mulighet for å bestille varianter av omelett eller egg hvis du ønsker det.

Fasiliteter: Savoy Hotel har et moderne treningsstudio og svømmebasseng gratis for gjester. Det finnes også tilbud om skjønnhetsbehandlinger, inkludert manikyr, pedikyr, frisør og massasje. Wifi er gratis.
Mer om Savoy Hotel
Mer om Liakada Travel

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu