The Factory Manchester med kultur i verdensklasse

februar 15, 2019
Sist endret 
februar 15, 2019

Etter kultur-revolusjonen fremstår byen som noe mer enn to berømte fotball-klubber

MANCHESTER: Fra høyeste nivå i fotball til kunst og kultur i verdensklasse. Denne byen har noen gigant-planer som skal utvikles og gjennomføres. Under taket på enorme The Factory dukket det snart opp et kulturelt univers i sentrum av byen – et landemerke der fremtidens kunst vil bli laget.

Byens ambisjoner for The Factory er minst like stor. Med sin enorme størrelse og unike og fleksible design, vil det nye sentret være i stand til å lage og huse kunst i en skala som gjør dette til noe ekstraordinært. Du får ingen premie om du gjetter at deler av The Factory har vært en fabrikk, ligger ved elven og nær Tate Moderns Turbine Hall. Den nye bygningen er så stor at den vil ha plass til et stort passasjerfly.

The Factory Manchester vil både selge kunst og ikke minst presentere noen av verdens mest spennende kunstnere, og man regner med at sentret årlig vil få opp mot en million besøkende fra Storbritannia og verden forøvrig. Når sentret tas i bruk vil det presentere alt fra store utstillinger og episke konserter, til intime forestillinger og spennende opplevelser, inkludert dans, teater, musikk, opera, visuell kunst, populærkultur og samtidig nyskapende, moderne arbeid med digital teknologi. Målet er å skape utstillinger som så kan sendes ut til andre deler av verden, altså stemplet med «Made in Manchester».

By for kultur. The Factory – eller Fabrikken - vil spille en nøkkelrolle for byen og for mennesker som bor her.  Etter planen åpner The Factory i 2021 med hele 1500 heltidsjobber. Sentret ligger i bydelen St John's ved bredden av Irwell, elven som skiller Manchester og Salford fra hverandre og renner ut i Mersey.

Mens Irwell var en sentral transportåre under den industrielle revolusjon, blir The Factory et senter for kultur, kreativitet og digital innovasjon – og et bevis for at Manchester etter denne kultur-revolusjonen fremstår som en by med noe mer enn to berømte fotball-klubber i blått og rødt.

LES OGSÅ: Britiske spisesteder - seks med flott utsikt til maten

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu