Ferie og trening - Susanna holder turister i god form

januar 14, 2018
Sist endret 
januar 14, 2018

Fysisk form er blitt svært viktig for mange på ferie

BENALMADENA, SPANIA: Hun holder seg i form – og vel så det. Bli ikke overrasket om du treffer Susanna i aksjon på stranda blant alle som slikker sol, på toppen av fjellet Calamorro med utsikt til Afrika eller har fellestrening med en gruppe turister på Epic Gym i kystbyen Benalmadena på Costa del Sol. Det virker som Susanne alltid er i en eller annen form for trening.

"Langs denne solkysten er det jo mange som investerer tid og mye penger på ferie, men stadig flere kommer hit og er dedikert for velvære og aktiviteter. Det å holde seg i god fysisk form er blitt svært viktig for mange, selv i feriemodus”, forteller Susanna Haakana.
Opprinnelig kommer Susanna fra Finnland og har studert turist-management på universiteter både i hjemlandet og i Spania. Etter åtte år i Spania snakker hun både spansk, engelsk, svensk ved siden av finsk. Til daglig jobber Susanna hos Sunloma i Fuengirola og sørger for at europeere som kommer hit finner det huset eller den leiligheten de drømmer om.

Lykkelig liv. Etter arbeidsdagen står fysisk trening på programmet 4-5 ganger i uken, og uten å overdrive må Susanna være en av de best trente kvinner i 40-årene langs Solkysten. Etter en kneskade for mange år siden ble hun tvunget til å slutte å spille volleyball og valgte å satse på  variert fysisk trening og en trener-jobb.

"Jeg elsker å trene grupper på moderne Epic Gym og noen ganger på stranden i Benalmadena. Min spesialitet er å trene grupper med basisball. Fysisk trening gir meg rett og slett et lykkeligere liv. Gjennom aktiv idrett fikk jeg lidenskap for sport og som trener. Nå sørger jeg for å overføre motivasjon for fysisk trening til turister og fastboende – altså til et sunnere liv under solen”.

Susanna trener grupper av både unge og eldre mennesker. I tillegg tilbyr Epic Gym alt nytt innen trening og utstyr, personlige trenere og gruppetrening fra spinning og salsa-dans til kickboksing for barn.

Sunnere tider. Historisk er Costa del Sol et ferieområde kjent for strender, fester og en arena for de rike og berømte. Men enkelte ting har endret seg med nye trender.
"Flere turister og lokale spanjoler er blitt mere opptatt av å ta vare på sin helse og legge om til  en sunnere livsstil. For meg gir denne livsstilen en positiv følelse og jeg må personlig innrømme at trening også er viktig å holde meg ung, sier Susanna -  som for anledningen trener med sin basisball 780 meter over havet vest for Malaga, med nærhet til byer, strender og en spektakulær utsikt i alle retninger.

LES OGSÅ: Sunn ferie på Costa del Fitness
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu