Markeder forteller hvordan folk lever i Bangkok

januar 12, 2018
Sist endret 
januar 12, 2018

Her er vår guide til alt man kan ønske seg - og litt til

BANGKOK: I Thailand finnes det alltid et åpent marked, et perfekt sted å bli kjent med lokale forhold, ekte kultur og mennesker. Det finnes dagmarked, loppemarked og flytende  marked. En utfordring og et eventyr og paradis for shopperne. Her har vi mini-guide til fem markeder i Bangkok

Chatuchak har alt. Helgemarkeder har lang tradisjon i Thailand og med 27 avdelinger og 15,000 salgsboder er Chatuchak er en av verdens største basarer. Her finner du klær, pyntegjenstander, interiør, samleobjekter og suvenirer fra hele landet. Uansett hva du leter etter, vil du sannsynligvis finne det her til en svært gunstig pris (etter å ha prutet). De beste måten å komme hit på, er via BTS Mo Chit stasjon eller MRT stasjon. Åpent lørdag og søndag fra kl. 9.00 til 18.00.

Bang Lamphu – lokales favoritt. Dette har en avslappet stemning som tiltrekker seg lokalbefolkningen på jakt etter et kupp, for eksempel billige klær og mote fra Vesten. I de lange korridorene kan du smake på spennende thaimat fra bodene. Bra for husholdningsartikler. Reis hit med vanlig taxi eller med båttaxi på San Saep Canal. Åpent hver dag fra klokken 8.00 til 18.00.

JJ Green opplevelse på kveldstid. Det som skiller JJ Green fra andre markeder er det pulserende nattelivspreget på et stort området tettpakket av butikker og salgsboder som selger antikviteter, gjenbruksklær, pyntegjenstander og møbler. Markedet er perfekt for å finne unike gaver og suvenirer, i grønne og fine omgivelser. I sentrum av markedet finner du et restaurantstrøk med mat fra Nordøst-Thailand, og sjarmerende ølkroer. JJ Green ligger 200 meter fra BTS Mo Chit stasjon og er åpent kl. 17.00 – 2.00 fra torsdag til søndag.

Srinakharin Train Market. Også kjent som Talat Rot Fai og har en rolig atmosfære med puber, kafeer og  spisesteder og haugevis av boder som byr på designklær, gjenbruk og retroartikler i form av gamle kameraer, sykler og japanske animasjonsleker. Dette skaper en varm og gjestfri atmosfære full av liv. Det er et av Bangkoks populære kveldsåpne friluftsbasarer for unge, kunstneriske studenter og retrointeresserte. Du reiser hit ved å ta BTS Skytrain til On Nut stasjon og så taxi. Åpent torsdag til søndag kl. 17.00 til 1.00.

Khlong Lat Mayom – et flytende marked. Dette dagmarkedet langs elven har vært populært hos lokalbefolkningen i lang tid. Det begynte med at man satte ut noen båter med salgsvarer i en trang kanal og bandt noen av dem sammen under en lav bro. Markedet er delt i to hoveddeler: en med ferske produkter og en annen med varme retter og suvenirer av alle slag. Her er det mulig å smake på fersk sjømat eller kjøpe lokal frukt. Rundt et hjørne finner man attraksjoner i form av en ponniranch, eller man kan ta en longtail-båt for å utforske livet langs vannkanten. Reisen: Ta BTS Silom-linjen til Bang Wa stasjon, og så taxi. Markedet er åpent lørdag, søndag og offentlige helligdager fra 9.30 til 16.30.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu