Arctic Race fin anledning å besøke Finnmark

januar 9, 2018
Sist endret 
januar 9, 2018

Nå kommer verden for alvor til å oppdage det arktiske Norge

FINNMARK: Aldri har jeg truffet så mange blide ordførere fra Finnmark på et sted som da seks av disse stilte opp og ønsket sykkelløpet Arctic Race of Norway velkommen til vårt nordligste fylke. Mest sannsynlig har både ordførerne og turistnæringen god grunn til å se lyst på fremtiden, for en så stor TV-begivenhet som Arctic Race når ut til millioner av seere i omlag 150 land. Når sant skal sies, er Finnmark det eneste arktiske området i fastlands-Norge og det området som har best plass til alle turister.

Verdens beste syklister. Riktig nok et Arctic Race en begivenhet for og med noen av verdens beste syklister med Alexander Kristoff i spissen, men det er i tillegg også en folkefest der befolkningen stiller opp og gjør dette til mer enn sport. Det så vi da Arctic Race suste gjennom Troms fylke i 2017, og det vil vi sikkert skje også i Finnmark. Med historisk sikkerhet vet vi at på en skala av vill, villere villest, er både naturen og personligheten til finnmarkinger villest i Norge.

Sykkel-rittet starter i Vadsø 16. august og ender i Alta 19. august. På veien skal sirkuset innom Kirkenes, Tana, Kjøllefjord, Honningsvåg, Hammerfest, Kvalsund før finalen i Alta. Arctic Race er mer enn et sykkelløp, det er en folkefest langs løypa. ”Jeg regner med at finnmarkinger stiller opp og lager en ny sykkel-fest”, sier Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest. For resten av Norge er dette en fin anledning til å besøke Finnmark og bli med på festen.

Slik avvikles etappene i Arctic Race of Norway 2018:
15. august: Presentasjon av lagene i Kirkenes
16. august: Vadsø – Kirkenes, 190 km
17. august: Tana – Kjøllefjord, 195 km
18. august: Honningsvåg – Hammerfest, 201 km
19. august: Kvalsund – Alta, 145 km

Les også: Finnmark når jeg har behov for å rense hodet
Les også: Verdens beste kake og folk på lykkepille

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu