Fem klassiske hotell renovert

november 11, 2013
Sist endret 
november 11, 2013

Her er fem av verdens mest historiske og klassiske hotell. Alle pusset opp for svimlende summer. Men heldigvis ikke til det ugjenkjennelige. Her får du svarene på om magien fortsatt er intakt eller om den gikk tapt under renoveringen.

Hotel Bel-Air, Los Angeles
Ansiktsløfting. Åpnet i 1946 i spansk kolonistil ved foten av Santa Monica med utsikt til Beverly Hills. Her feiret Tom Cruise en Oscar og Oprah Winfrey sin 50 årsdag. Renoveringen tok to år og kostet 600 millioner kroner - utrolig i en by med så høy konsentrasjon av botox. Gamle Bel-Air hadde ikke spa, det er rettet opp med syv dekadente behandlingsrom. Den hemmelige hagen er like imponerende – med blomster som ser ut som de går på steroider.

Resultatet. Alle gjesterom har Ipad og domineres selvsagt av champagnefarge. Men livet i LA leves stort sett utendørs og hele restauranten er praktisk talt plassert ute, dog med noen områder skjermet for kveldens hemmelige sammenkomst. Baren har fått en flott terrasse, hvor det er mulig å skjule seg bak potteplanter for å diskutere big deals. Rundt det ovale bassenget er det alltid en bikini-kledd skjønnhet, med ledsagere som nipper til en drink mens terapeutene tar seg av de med stress-symptomer.

Verdt pengene? Absolutt. Med priser på dobbeltrom fra 3000 kroner er Bel-Air det eneste stedet du er garantert en lykkelig slutt på ditt Hollywood-opphold. www.hotelbelair.com

Hotel Du Cap-Eden-Rock, Cap D’Antibes, Frankrike
Ansiktsløftning. Var nødvendig. Det tok syv år og 350 millioner kroner gikk med for å rehabilitere hver krik og krok – for å bringe det tilbake til sin opprinnelse. Her koster rommet 4000 kroner eller mer for natten. Da får du ny teknologi som smart-TV og steamdusj med på kjøpet, men ikke solseng ved bassenget. Den koster ekstra.

Resultatet. Hotellet oser av glamour og du får definitivt en følelse av høytid – spesielt om du prøver en perfekt Salat Nicoise i Grill & Lounge Bar  eller inntar en coktail blant søylene i baren Le Bellini. Du finner en ny champagnebar på taket – under stjernehimmelen. Servicen rundt bassenget er avslappet, men med høy grad av oppmerksomhet for gjester som er avhengig av argusblikk og raske bevegelser fra betjeningen.

Verd pengene? Definitivt - selv om spa-avdelingen ikke står i stil til resten av hotellet. www.hotel-du-cap-eden-roc.com

Gritti Palace, Venice, Italia
Ansiktsløftning. Jeg vil påstå at Gritti er som et gammelt, eksklusivt museum – og det er ment som et kompliment. Tidligere hadde hotellet 91 rom, nå 82. Mye er gått med til forbausende store baderom i marmor. Hotellet ligger rett ved Gran Canal – og her er det gått med 300 millioner kroner til oppussing. Båt fra flyplassen er eneste gangbar vei til hotellet

Resultatet. Dekoreringen har tatt flere år. For pengene har man fått plass til en liten spaavdeling. Enda mer silkedamsk på veggene og enda flere har kommet på plass både i suiter og fellesområder. Dobbeltrom starter på vel 4000 kroner pr natt, mens en suite koster rundt 25.000 kr. I den prisen har du fri internett. Litt dyrt, ville nok Churchill og Hemingway sagt.

Verd pengene? Det fullkomne hotell, men ikke for de som besøker Venezia for første gang. Hvert sekund utenfor hotellet føles som en bortkastet euro. www.luxurycollection.com

The Peninsula, Hong Kong
Ansiktsløfting: Etter åpningen i 1928 ble The Peninsula omtalt som det flotteste øst for Suez. Vel 80 år senere var hotellet et blekt bilde av seg selv. Men med 350 millioner brukt på hensynsfull restaurering er hotellet tilbake i den stand man forventer.

Resultatet. Selv om mye ser ut som før, er frttr hotellet blitt høyteknologisk, spesielt på gjesterommene. Med et instrument kan du kontrollere rommets dekor og alt fra gardiner til lys, TV, aircontion og få fatt i betjeningen. Pris vel 3.000 kr for dobbeltrom. Hotellet er et av verdens beste med verdens beste utsikt. Da holder det ikke med en liten bar plassert i et hjørne av toppetasjen.

Verd pengene? Både ja og nei. Utsikten er faktisk bedre fra langt rimeligere Hotel Icon litt lengre opp i samme gate. www.peninsula.com

The Savoy, London
Ansiktsløfting. I 2007 var det klart for alle at The Savoy hadde sett sine beste dager. Hotellet ble stengt, renovert etter alle kunstens regler og gjenåpnet i 2011 med ny eier fra Saudi Arabia. Det sies at prinsen brukte vel to milliarder kroner. Hotellet ble opprinnelig åpnet i 1889 som det første i London med elektrisk lys og heis.

Resultatet. Det sies at man får en god natts søvn på nye Savoy. For resten av huset har mottakelsen vært blandet. Noen løsninger fungerer bedre enn andre. American Bar er fortsatt gjenkjennelig og Savoy Grill har både lysekroner og serverer god mat. Den nye Seafood Bar & Grill er mer uformell med servering til alle døgnets tider. I den nye Beaufort bar er det gått med mye bladgull, men avgjort et sted for å se og bli sett.

Verd pengene? Meningene er mange og ulike, og romprisen starter på 3.800 kroner. Fellesområdene og Beaufort bar får mest ros. Det er også der du får følelsen av Savoy – for langt mindre penger enn du må betale for å bo på hotellet. www.fairmont.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu