Vinter i Kroatia

desember 14, 2021
Sist endret 
desember 14, 2021

Det er mye som skjer i Kroatia, nok til å gjøre landet til en mulig destinasjon også for høst- og vinterferie. Her er noen grunner.

Få turister

Hvis du har besøkt Kroatia om sommeren, så vet du antagelig at enkelte steder kan bli ganske overfylte av turister. Tenk deg å ha Dubrovnik historiske murvegger og gater nesten for deg selv, en fergetur til øyene uten at den er full, en fredelig spasertur rundt Plitvice Lakes eller velge ditt favorittbord på restauranten. Stort sett er Kroatia et veldig rolig, avslappet reisemål, men spesielt avslappet når horden av turister er borte.

Advent

Kom i julestemning og feir sesongens festligheter under den årlige advent-tiden i Zagreb. I den kroatiske hovedstaden er Ban Jelacic Square og omkringliggende områder festlig med tradisjonelle markeder, håndverksboder, juledekorasjoner, konserter, tradisjonelle delikatesser som bakalar, skinke, pølser, varm vin og rakija. Voksne og barn kan også nyte utendørs skøytebane i Zrinjevac Park.

Kultur

For de mer kulturelt interesserte er det alltid mye å oppleve om vinteren. Konserter, utstillinger, skuespill og forestillinger leveres hele året i de store byene. Hver vinter det siste tiåret er Night of Museums, museumsnatten, vært avviklet med mer enn 200 museer og gallerier i over 100 kroatiske byer, helt gratis. Vinter er også tid for karneval  over hele landet. I februar tar folk til gatene for parader og gatefester, maskeradeball og andre happenings som skjer i hele Kroatia. Rijeka Carnival er trolig den mest kjente av dem alle.

Varme kilder

Ingen bedre sesong for å nyte Kroatias naturlige varme kilder. Det finnes mange gode termiske spa rundt om i landet hvor kroppen får behandling. Noen av de bedre rundt om i landet finnes hos Stubicke Toplice, Sveti Martin na Muri, Tuhelj, Varazdinske Toplice, Daruvarske Toplice og Krapinske Toplice.

Ski

Mens Kroatia er kjent for kyst og strender, er det vanligvis også gode forhold og mye snø for å nyte skiturer oppe i fjellene. På fjellet Medvednica, som ligger like nord for Zagreb, finnes den høyeste topp på 1035 meter (Sljeme – som også vert for alpint World Cup). Platak er et skisted som ligger nord for Rijeka, og Velika på den sørlige skråningen av Papuk Mountain.

Mat

Vinter i Kroatia er en flott sjanse til å nyte noen av landets tradisjonelle vintermat. Sarma, punjena paprika, bønner, kupus, bakalar, og de ulike stuinger kokt over åpen ild. Det er også noe romantisk når man serverer god mat og vin rundt en peis.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu