Festivaler i Kroatia

desember 14, 2021
Sist endret 
desember 14, 2021

Dubrovnik Summer Festival

Kroatias største kulturelle begivenhet er Dubrovnik Summer Festival,  en festival som strekker seg over 47 dager og netter med klassisk musikk, teater, opera og dans, hovedsakelig i og rundt gamlebyen. Den er litt beslektet med festivalen i Edinburgh og har foregått i over 60 år.

Festivalen fører til liv og røre inne i byens historiske juvel. Blant annet blir Shakespeare fremført utendørs ved Lovrijenac festningen, konserter på Sponza Palace, piano-solister i Domkirke mens ballett oppleves etter mørkets frembrudd utenfor St. Blaise kirken, mens alle typer arrangement har månelyste bymurer som bakgrunn. I alt benyttes rundt 70 arenaer  – til og med ute på øya Lokrum. Reserver plass på de største begivenhetene, mens  du på andre kan løse billett i døren. På de mest prestisjefylte arrangement anbefales smart antrekk, selv om det ikke er obligatorisk, men heller forventet. Husk også at det vil være en rekke gratis forestillinger rundt i gatene i gamlebyen under hele festivalen.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu