Lille Malta har alltid vært en oversett perle

april 13, 2018
Sist endret 
april 13, 2018

Trange gater og høye murer gir middelaldersk følelse og vakker utsikt

MALTA: Et hett alternativ kan være Malta, den lille øygruppen i Middelhavet,  sør for Sicilia. Det bor beskjedne 420 000 mennesker fordelt på tre øyer, og Malta som den største. Øya er kun 27 km lang og 14 km bred, men det populære reisemålet bobler likevel av liv og kultur.

Gaming-øya.De maltesiske øyene er full av folk fra hele Europa som arbeider i den stadig voksende iGaming-industrien. Bransjens høye lønninger, gode jobbmuligheter og moderne arbeidsomgivelser kombinert med Maltas utrolige klima gjør at unge arbeidstakere flokker til øyen. Selskaper som spesialiserer seg på spilleautomater  på nett tilbyr et dynamisk og kreativt arbeidsmiljø, og det er ikke vanskelig å se hvorfor unge profesjonelle flokker til Middelhavsøyen. Landet har over 300 dager med solskinn i året og er dekket av hav på alle sider.

Liten hovedstad.Hovedstaden Valletta, Europas kulturhovedstad  i 2018, byr på trange gater, kirker og fantastisk utsikt fra alle kanter. Byen har en rikholdig ridderhistorie og en sjarmerende barokk arkitektur. Det er en av Europas minste hovedsteder, og den lille byen har stått på Unescos verdensarvliste siden 1980. Å vandre gatelangs i Valletta kan minne litt om de trange gatene i Barcelona.

Maltas størrelse gjør det relativt enkelt å komme seg rundt. Fra Valletta kommer man seg enkelt til Mdina, "the silent city" og tidligere hovedstad. Å gå inn portene til Mdina, kjent som King’s Landing i  Game of Thrones, er som å ta lange steg langt tilbake i tid. De trange gatene og høye murene gir en unik middelaldersk følelse, og på enden av byen får du også vakker panoramautsikt over nesten hele øyen. Vi anbefaler å prøve de fantastiske kakene  på Fontanella.

Fiskebyen. Vil du ha en virkelig autentisk maltetisk opplevelse drar du til den lille fiskelandsbyen Marsaxlokk. Fiskebåter i alle farger ligger tett i tett og duver på det asurblå havet. Den rolige kystbyen sør på øya våkner spesielt til liv hver helg med et populært søndagsmarked.
På markedet finner du fersk sjømat hentet fra havet kun timer i forveien, lokalt produserte matvarer og håndlagede suvenirer. Marsaxlokks store utvalg av restauranter byr på den beste sjømaten som serveres på øyen. Byen ligger også nærme naturens eget svømmebasseng St. Peter’s Pool, et ikonisk og idyllisk badested litt utenfor allfarvei.

Strendene i Malta holder høy kvalitet, og du kan forvente rent og krystallklart vann. På vestsiden ligger Golden Bay, den mest populære stranden med alle fasiliteter tilgjengelig og en utrolig utsikt. Nabostranden Ghajn Tuffieha Bay er om mulig enda vakrere, men ikke like travel. For å nå denne lille perlen må du nemlig gå ned 200 trappetrinn, så de store massene velger naturlig nok det enklere alternativet Golden Bay. En kort kjøretur unna ligger den største stranden, Mellieha Bay, dit turistene stort sett strømmer.

Gozo. Har man tid anbefales det på det varmeste å ta turen til Gozo, Maltas rolige søsterøy. Her er tempoet lavere, turistene færre og strendene enda flottere. Besøk den populære stranden Ramla Bay, ta turen til det «hemmelige» badestedet Wied il-Ghasri eller spis lunsj i idylliske Xlendi Bay. Gozo er virkelig en perle i Middelhavet.

Comino. Midt mellom de to øyene finner du Comino, mest kjent for sin blå lagune. Det klare vannet tiltrekker tusenvis av turister hver eneste dag i høysesongen, og det er kamp om plassene på stranden. Det anbefales å besøke øya utenfor høysesong, eller i det minste tidlig om morgenen før horden kommer. Så hvis du liker solskinn, kultur og historie, bør du føre opp Malta på lista over steder som skal besøkes.

LES OGSÅ: HISTORISK SUS OVER MALTA

Dette er en bereist mann, utdannet arkitekt med sans for kunst. Philip følger med på dagens kunstbilde, også utenfor Norges grenser. Og når sant skal sies er han en meget habil kunstmaler.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu