Nytt museum for diamanter forteller historien

april 19, 2018
Sist endret 
april 19, 2018

Museet DIVA forteller Antwerpens diamanthistorie og diamantens historie

MUSEUM FOR DIAMANTER: I over 500 år har belgiske Antwerpen vært hjertet i verdens diamanthandel, og fortsatt passerer det meste av verdens rå og slipte diamanter gjennom byen. Antwerpen har 1700 diamanthandlere på et område som er mindre enn en kvadratkilometer - og diamantsliperne i Antwerpen er blant verdens absolutt beste. «Cut in Antwerp» er et kvalitetsstempel.

På det nye DIVA kan besøkende oppleve en bit av Antwerpens tradisjonsrike diamanthistorie, og samtidig se hvor tett byen og diamantenes historie er forbundet.

Seks rom med diamanter. DIVA består av seks rom som besøkende guides igjennom av egen butler, Jérome. Det første rommet, Wunderkammer, forteller om Antwerpens strålende fortid. Inntil midten av det 17. århundre var byen et av Europas ledende områder for produksjon og distribusjon av kunst og luksusvarer som sølv, smykker og edelstener samt kuriositeter som kokosnøtter, skjell og koraller.
I det neste rommet, Atelier, oppleves kunsten å slipe diamanter på nært hold og lære mer om håndverket som er involvert i bearbeidingen av diamanter. I International Trading Room fortelles historien om hvordan Antwerpen ble sentrum for verdens diamanthandel med kortfilmer som illustrerer historiens handelsruter.

Unike skatter.I fjerde rom, Dining Room, kan besøkende ta plass ved et av de pent oppdekkede bordene og oppleve luksusgjenstandenes betydning i dagliglivet, mens man i Vault får et innblikk i kriminaliteten samt spørsmålene om etikk og autentisitet som knytter seg til diamant- og sølvbransjen. I det siste rommet, Boudoir, avsløres  betydningsfulle skatter og sørger for at besøkende forlater Antwerpens nye stjerneattraksjon med stil.
I tillegg til utstilling har DIVA også bibliotek, arrangementslokaler, to butikker samt et atelier hvor besøkende kan lære å lage smykker.

Les mer og kjøp billett DIVA 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu