Festival Manchester; Når klokkene ringer for Yoko

mars 10, 2019
Sist endret 
mars 10, 2019

Se listen med artister - mye kunst fra Festival Manchester på reise rundt om i verden

MANCHESTER: Et budskap om fred fra Yoko Ono til verden vil åpne Manchester International Festival (MIF) i juli. I den anledning er opp mot 8000 tilskuere samtidig invitert til å danne et orkester og ringe med klokker i Cathedral Gardens.

«Skjønnheten i denne forestillingen vil åpne himmelen. Fred er makt», mener Yoko Ono, femti år etter at hun og John Lennons berømte sengeprotest i fredens navn. Listen over artister på denne festivalen er lang.

Global vandring. Allerede før festival åpner er det klart at 2019 blir et stort år for Manchester International Festival. I tillegg til å glede seg til årets begivenhet, er flere tidligere forestillinger og utstillinger på vandring rundt i verden, et resultat av at MIF samarbeider med kunstnere og kulturorganisasjoner globalt. I løpet av de neste månedene kommer teater, klassisk musikk og levende kunst til Frankrike, Tyskland, Spania, Luxembourg, Sveits, USA, og en unik utstilling i Brasil.

Som for eksempel Giselle, den første balletten laget av en danser og koreograf, vil ha amerikanske premiere i Chicago før den drar til Luxembourg.
Mark Simpsons Oratio The Immortal en orkester og kor, vil ha sin premiere på Cincinnati's May Festival. Dette er bare en smakebit av det som foregår over hele verden med utspring i Manchester.

Klokker for fred. Mens Vietnamkrigen herjet i 1969, gjennomførte Beatles-stjernen John Lennon og hans kone Yoko Ono en to uker lang Bed-for-Peace demonstrasjon i Amsterdam og i Montreal, en ikke-voldelig protest mot krig og en nye måter å fremme fred.
Til festivalen i Manchester har Yoko Ono laget en helt ny forestilling – der hun og tusenvis an tilskuere skal ringe og synge for fred i forestillingen «Bells for Peace».

Festival Manchester premierer. Kunstnere og artister fra over 20 land kommer til festivalen i Manchester for å presentere både britisk- og verdens-premiere på rekke og rad fra og med 4. juli. presenterer verdens og britiske premierer i Manchester fra 4. juli. Den legendariske filmskaper David Lynch kommer med sin største britiske utstilling av visuell kunst, sammen med filmvisning, Lynch-inspirerte konserter og mer. Merkelig nok er det ingen innslag fra Norge eller Skandinavia.

Fest og inspirasjon. John McGrath, kunstnerisk direktør sier: "På MIF19 møter vi kunstnere som ser mot fremtiden - noen med håp, andre med fantasi og enkelte med bekymring. Vi pålegger aldri temaer på kunstnerne vi jobber med, men i årets program er det slående hvordan årets program gjenspeiler våre kompliserte verden. Men for all del, MIF19 blir en fest med energi, som jeg håper vil inspirere til debatt og glede under festivalen som varer i 18 dager - og langt utover sommeren».

Komplett liste over artister klikk Her

Les også: Dette er britenes mest radikale by

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu