Mat i Manchester av kokk med mesterlige påfunn

mars 18, 2019
Sist endret 
mars 18, 2019

Mat-opplevelsen hos Aiden Byrnes er helt spesiell - mat dypt forankret lokalt

MANCHESTER: «Matlaging er ikke vanskelig», sa en kokk. Jeg er ikke alltid sikker på denne påstanden, men tror den passer perfekt hvis du først vet hvordan du lager mat – og spesielt om du i tillegg er omgitt på kjøkkenet av andre gode kokker. Helt sikkert gjelder det staben som laget de ni rettene vi fikk servert på glamorøse MCR Restaurant.

"Sprøstekt kylling-skinn, ferskt hvitt krabbekjøtt, sorbe og eplejuice med litt alkohol", høres ut som et stykke arbeid som må leveres, men kom raskt på bordet som en frisk og smakfull start på et spesielt måltid laget av kjøkkensjef Aiden Byrne. Hans menyer er basert på det aller beste og en modernisering av britiske klassiske retter.

Denne spiste jeg. Dette er menyen vi fikk servert: Etter starten med krydret sandwich av kylling skinn var unnagjort, ble det en rett av Foie Gras, krydret pepperkake, sherry og kirsebær eddik-sorbe servert. Neste var Confit Jerusalem artisjokk, syltet sopp i kjøttkraft med sopp.
Fjerde rett var hjemmelaget surdeigbrød servert med kylling smør og urtesmør med persille. Deretter Jabugo skinke fra Sør-Spania servert med brent løk og en smakfull geitost.
Rett nummer seks var argentinske røde reke, gulrøtter tilberedt i sine egne juicer og syltet gulrot.
Deretter kom hovedretten, langtidsstekt ribbe av okse med secretto, miso hollandaise, sopp og en tartar.
De to siste rettene var en sjoko-brownie med mango, passion-frukt og meringue av yoghurt før den meget velsmakende lokale Manchester Tart med kokosfrukt og frysetørket bringebær avsluttet måltidet.

Prisen. Stemningen hos Aiden Byrnes er avslappet, og det hele ble en fin opplevelse med utmerket mat som skal være dypt forankret i Manchesters arv og historie. Prisen er heller ikke avskrekkende; 50 pund for en seks-retters meny og 75 for ni retter. Husk at dette er mat i Manchester laget av lokale og sesongbaserte råvarer og retter skapt av en kokk med mesterlige ideer – som får matlaging på høyeste nivå til å virke enkelt.

MCR Restaurant, Manchester, 18-22 Bridge Street, Tower.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu