Nå strømmer de spreke til øya Madeira

august 13, 2018
Sist endret 
august 13, 2018

Mest ekstrem natur på østsiden - kan minne om verdens ende

VELKOMMEN ETTER: Den grønne øya Madeira som tilhører Portugal og befinner seg ute i Atlanterhavet, er oppdaget av aktive gjester som foretrekker turer i variert fjell-terreng, bestige et fjell og søke utfordringer ut over det å ligge på ei solseng.
Fra før av har Madeira rykte som et populært feriested for eldre mennesker. Den nye flokken fra Europa er ute etter sykling, seiling og bestige Pico do Arieiro med sti mot en topp som ligger 1818 meter over havet og byr på flott utsikt i alle retninger. På veien opp mot toppen treffer du på gamle bosetninger, drikke vann fra fjellbekker eller bli tilbudt øyas mest tradisjonelle drikke – ikke Madeiravin – men Poncha. Dette er en kraftig og velsmakende blanding av hvit rom med sitronsaft og honning.

Opptur. Ta for eksempel fjellbanen fra den gamle delen av hovedstaden Funchal til fjell-bydelen Monte, som byr på svalt klima 550 meter over havet. Du kan også bo i Monte som også har flere gode restauranter. Egentlig er det ikke turen opp men reisen ned i en kurvbil og tyngdekraften som får blodet til å pumpe.
Madeira har en robust kyst med små byer. På vestsiden av øya ligger vakre Camara de Lobos, en fiskerlandsby med hus i pastellfarger hus og en båthavn malt av Winston Churchill på 50-tallet. Stedet har et kapell fra 1420.

Hval og delfin. På sjøen kan man dra ut i den vakre Funchal-bukta med en katamaran på utkikk etter delfin og hval, eller slappe av i solen og ta en svømmetur i det klare vannet rundt Cabo Girao.
Den mest ekstreme naturen finnes på østsiden med vulkanske fjell og fine muligheter for vandring i et område som kan minne om verdens ende. Unntaket er feriestedet Quinta do Lorde, et nytt feriested inspirert av øyas tradisjonelle arkitektur.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu