Norges beste – og så glad!

februar 2, 2015
Sist endret 
februar 2, 2015

Her bør man gi ros til arkitektene

NOREFJELL: Så glad, så lykkelig og så begeistret var Anne Varden at hun nærmest overtok hele showet da Quality Spa & Resort Norefjell ble kåret til Norges beste skihotell – av World Ski Awards. Prisen ble delt ut i Kitzbühl i Østerrike og er altså en internasjonal pris.

-Det er ekstra gjevt å få en slik utmerkelse som ikke nødvendigvis er norsk. Det jeg vet er at publikum og bransjen har stemt på oss, og det inkluderer sikkert fornøyde gjester, sier administrerende direktør Anne R. Varden på toppen av Norefjell, to timers kjøretur fra Oslo. Hun er liksom litt vant til priser, for i 2010 og 2011 fikk samme hotell pris som Norges beste Spa-hotell.

Samtidig som Anne Varden og Norefjell fikk sin pris, mottok nordmannen Stein Eriksen prisen som eier av World´s Best Ski Hotel 2014. Til sammenligning starter romprisen hos Stein Eriksen Lodge i Deer Valley, Utah, på 775 amerikanske dollar. Stein Eriksen var ikke til stede under prisutdelingen i Østerrike, men var i aller høyeste grad på Norefjell da han ble olympisk mester i slalåm i 1952.

Landsby. I tillegg til 121 dobbeltrom og 123 suiter finnes det 161 leiligheter i Landsbyen, noen av disse til og med til salgs.

Rett ved bakken. Her er det bare å spenne på seg skiene utenfor hotelldøra, så er du i bakkene til Norefjell Skisenter, samtidig som du kan legge av gårde med turski innover fjellet. Skisentret har 26 nedfarter med alle nivåer og på toppen er du 1010 meter over havet. Hotellet ligger 815 meter over havet og har egen garasje.

Aktiviteter. I tillegg til ski og snowboard i bakkene har hotellet en 16 meter høy innendørs klatrevegg, skøytebane, spa-avdeling, svømmebasseng, trimrom, aktivitetsrom for barn og en stor konferanseavdeling som ble åpnet i januar. Det spesielle med spa-avdelingen er at du kan sitte i varmt boblebad utendørs og nyte enestående utsikt.

Miljø. Lobby og Lobbybaren er innbydende og trivelig. Dette er stedet for å treffes før middag eller sitte på terrassen etter en dag på ski. Spa-avdelinger en stor, lys og trivelig med egen og sunn spameny. Mangler et typisk After Ski-miljø.

Opptur. Stilen, miljøet, stemningen og interiøret i lobby-området. Spesielt suitene med to soverom og et stort oppholdsrom er tiltalende. Her er det på sin plass å skryte av arkitektene.

Nedtur. Prisnivået på behandlinger i spa-avdelingen og pris for dagskort i skisentret. På disse to områdene lønner det seg å vurdere en tur til Østerrike – landet der prisutdelingen fant sted.

 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu