Camping Møre og Romsdal: Hav, Øyer, Fjell og Idyll

januar 18, 2022
Sist endret 
januar 19, 2022

Her er 11 bo-varianter i hytte, camping, bobil og campingvogn – og mange grillhytter

MØRE OG ROMSDAL: Storslått natur, enten du foretrekker ut mot hav, fjord eller majestetiske fjell. Camping Møre og Romsdal er et bra slagord for neste ferie. Da havner du på natur-perler og vel utstyrte plasser med grillhytter, sanitæranlegg, matservering og en rekke aktiviteter. Enten du kommer med telt eller i bobil og campingvogn. Dette er ingen Norges-beste-kåring, men anbefaling basert på lokal-kunnskap, og overflod av hav, høye fjell, frodige daler og idyll.

Åndalsnes Camping ligger idyllisk til mellom sjø og mektige fjell-formasjoner.
Åndalsnes Camping ligger idyllisk til mellom sjø og mektige fjell-formasjoner.

Åndalsnes Camping

Hva og hvor: Se på foto av morgenstemning over Åndalsnes og stedets camping, og du får en klar forståelse av norsk idyll. Lytt til selvskryt, det kommer fra hjertet, i dette tilfelle fra hjertet av opplevelser og aktiviteter i Møre og Romsdal.

Dette er en stor moderne campingplass, ved bredden av elva Rauma og et par kilometer fra sentrum av Åndalsnes. Plass til telt, bobiler, campingvogner, samt hytter og rom til leie.

Andre aktiviteter er fiske, kano, sykkel og lekeplasser.

Spesielt: Utvilsomt tilbudet av aktiviteter og majestetiske fjell rundt Åndalsnes. Mange kommer for å gå Romsdalseggen, andre nøyer seg med å prøve Romsdalsgondolen til utsikt og en restaurant på toppen av Nesaksla.
Adresse: Gryttenveien 1, 6300 Åndalsnes.

RAMPESTREKEN KALT FOR NORGES NYE SKRYTETUR

Volsdalen Camping, Ålesund

Hvor og hva? Med kun 15 minutters spasertur til sentrum, må man si at campingplassen ligger sentralt i byen. Nærmere bestemt på Volsdalsberga, like ved fjorden og med utsikt til Sunnmørsalpene. Nedenfor campingen ligger badeplass med hoppetårn, bane for beachvolleyball og stier langs fjorden.

Spesielt: Ja, det er spesielt å besøke Ålesund. Her er kulturhistorie, opplevelser som Aksla, Runde, Sukkertoppen, aktiviteter for barn og byens uteliv. Og byens orange stolthet, Aalesunds Fotballklubb som er tilbake i Tippeligaen.

Adresse: Sjømannsvegen 1, 6001 Ålesund.

Teltplass nær sjøen - på moloen til Atlanterhavsveien Sjøstuer.
Teltplass nær sjøen - på moloen til Atlanterhavsveien Sjøstuer.

Atlanterhavsveien Sjøstuer, Averøy

Hva og hvor? Mange har sikkert hørt om den spesielle Atlanterhavsveien. Dette er en plass like ved denne veien som snor seg ut mot havet. En plass for telt helt ned til sjøen, mens du befinner deg mitt i sentrum av masse ramsalta opplevelser.

Her kan du velge mellom hytter og sjøstuer, alle med båter nær sjø og strand. Her er også god plass for bobiler, tilknyttet vaskerom, vann og tømmestasjon for toalett. Legg til vaskerom, naust og grillhytte.

Spesielt: Kort vei til fjorder og åpent hav med gode muligheter for fisk. Eller en sykkeltur ut til de ytterste holmer. Nær spisested, butikk og bensinstasjon. Åpent hele året.
Adresse: Utheimsveien 91, 6532 Averøy

En bypatriots bekjennelse: JA, JEG ELSKER ÅLESUND!

Atlanterhavsveien Sjøstuer - bygd i gammel byggestil.
Atlanterhavsveien Sjøstuer - bygd i gammel byggestil.
Slik tar Bud Camping seg ut fra luften.
Slik tar Bud Camping seg ut fra luften.

Bud Camping

Hva og hvor: Dette er camping ut mot havet. Det handler om å nyte ro og havluften, og oppleve utsikten. Perfekt for alle som ønsker å koble av. Du blir sikkert anbefalt å gå Kyststien, en rundtur på 7 km rundt fiskeværet Bud med Hustadvika som nærmeste nabo
Til Bud Camping kan du komme med bobil, campingbil eller med telt. Dette er en moderne camping og båtutleie. På et slikt sted er teltlivet magisk.

Spesielt: Å sovne til lyden av bølgeskvulp og våkne til en ny dag ved havet. Adresse: Prestgardsvegen 89, 6430 Bud.

Slik ser det ut på Vinje Camping i Geiranger.

Vinje Camping, Geiranger

Hva og hvor? Dette er et valg for idyll i naturen, et sted mellom foss og fjell, og et utgangspunkt for fotturer. Fra Vinje Camping er veien til fjorden kort og sentrum av Geiranger med butikker og aktiviteter.
Campingplassen har båtplass og lekeplass for de unge. Plass for bobil og campingvogner.

Spesialitet: Ferske bakervarer levert fra Geiranger Bakeri hver morgen i høysesongen. Hyttene har trådløs internett. Adresse: Geirangervegen 146, 6216 Geiranger.

Saltkjelsnes Camping ligger idyllisk til ved fjorden.
Saltkjelsnes Camping ligger idyllisk til ved fjorden.

Saltkjelsnes Camping, Rauma

Hva og hvor? Campingplassen ligger ved den kjente «Straumen» som strømmer med stor kraft frem og tilbake like utenfor. Ligger på ei halvøy ved Rødvenfjorden med en rekke utflukter til store attraksjoner. Båtutleie for fiske og en tur på Romsdalsfjorden.
Campinghytter og plass til 60 campingvogner og telt. Enkle og utstyrte hytter, teltplasser nær sjøen.

Spesielt: Et perfekt utgangspunkt for turer til Trollstigen, Åndalsnes, Norsk Tindesenter, Rødven stavkirke og Mardalsfossen. Adresse: Saltkjelsnes, 6350 Eidsbygda.

Ved sjøen og nært til Molde - Kviltorp Camping.
Ved sjøen og nært til Molde - Kviltorp Camping.

Kviltorp Camping, Molde

Hva og hvor? Denne campingplassen er tilrettelagt for telt, bobiler og campingvogner med 3km sykkel-avstand til Molde sentrum. Fine plasser for telt og bobiler med beliggenhet rett ved sjøen og fin utsikt.
Med Molde by som nærmeste nabo, med også attraksjoner som Trollstigen og Mardalsfossen i nærheten, og Ålesund en times tid unna med en fergereise.

Spesielt: Tilsammen 24 hytter av forskjellig standard og størrelse, leiligheter og sjøhus rett ved fjorden. I sjøhusene finnes soverom, bad, kjøkken med utstyr. Adresse: Fannestrandvegen 140, 6419 Molde.

UT PÅ TUR: Gjester på rett vei til Runde fyr.
UT PÅ TUR: Gjester på rett vei til Runde fyr.

Goksøyr Camping, Runde

Hva og hvor? Ytterst i havgapet ligger Runde i Herøy kommune. Kjent for fuglefjellet og besøkt av skattejegere på jakt etter mynter fra et forlis på 1700-tallet. Der kan du bo på Goksøyr Camping i telt, campingbil, vogn eller leie hytte. Vertskapet har en lang historie blant 150 fastboende på øya. Verten sto frem i en avis og sa han var lei at vanlige stormer ble hauset opp som ekstremvær. Han vet mer enn de fleste om det temaet. Men la deg ikke skremme av litt vind og stigende antall vær-profeter, Runde er og blir en opplevelse.

Spesielt: Opplev fuglelivet og grottene som havet har gravd ut. Hekkesesongen er fra april til august for rundt 80 arter når mer enn en halv million fugler inntar Runde.

LUNDE PÅ RUNDE: Tusenvis av lundefugl hekker på fuglefjellet - før de returnerer til havet.
LUNDE PÅ RUNDE: Tusenvis av lundefugl hekker på fuglefjellet - før de returnerer til havet.

 Tingvoll Camping

Ved sjøkanten og Riksveg 70 i Tingvollfjorden ligger Tingvoll Camping med så mange aktiviteter at gjester kan tilbringe halve ferien her. En barnevennlig plass med mange aktiviteter, fra leker til sjørøverskute. Drevet av familien Bergheim for barne-familier, åpent hele året, og plass for bobiler og vogner ved sjøkanten.

Her er det også sykkelvei mellom campingplassen og sentrum. Fra Tingvoll til Kristiansund er det 60km, til Molde 80km.

Spesialitet: Tingvoll Camping organiserer ridetur i fjellet. Har også matservering og småbåthavn like ved fiskeplasser i fjorden.
Adresse: Honnhammervegen 20, 6630 Tingvoll.

Middagen klar: På Tingvoll Camping er fisken ikke langt unna.
Middagen klar: På Tingvoll Camping er fisken ikke langt unna.
Måna Camping. Herfra er det kort vei til fiske i sjø, vann og elver.
Måna Camping. Herfra er det kort vei til fiske i sjø, vann og elver.

 Måna Camping, Måndalen

Hva og hvor? Denne campingen ligger sentralt i Møre og Romsdal, ved Romsdalsfjorden. Kort vei fra Åndalsnes og en times kjøring til Molde og Ålesund. Her er teltplass og parkering for bobil og campingvogner. Også hytter i forskjellige størrelser, pluss fryserom for frysing av fisk. Lekeplasser, gressplen og ei hvit sandstrand.

Spesialitet? I elva Måna fiskes laks, eller prøv sjøfiske fra båt og derfra er det  kort avstand til å fiske i fjellvann.
Adresse: 6386 Måndalen

Hytter med terrasser hos Stranda Feriesenter.
Hytter med terrasser hos Stranda Feriesenter.

Stranda Feriesenter

Blant fjorder og fjell ligger Stranda, kanskje mest kjent for fabrikken som lager  Grandiosa pizza. I sin helhet holder nok både Stranda som sted og Stranda Feriesenter høyere kvalitet enn frossen-pizza. Her kan du slå opp teltet og parkere bobilen praktisk talt midt i bygda med en liten spasertur til lokale butikker og spisesteder. Ja, det er dyner og puter i alle hytter og alle hytter har bad. Feriesentret holder åpent året rundt.

Best av alt: Stranda Feriesenter kan være base for opplevelser. Kort vei til Geiranger, Ålesund, Stryn, Trollstigen, Hellesylt og Nordangsdalen. Når alt kommer til alt, det er menneskene som jobber i camping-bransjen og lokalbefolkningen som gjør en campingferie til noe spesielt.
Adresse: Strandvegen 17, 6200 Stranda.

Ferie i Møre og Romsdal - et bilde som forteller mer enn få ord.
Ferie i Møre og Romsdal - et bilde som forteller mer enn få ord.

CAMPING I NORD-NORGE - VI HAR 12 UTVALGTE

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu