Camping på Sørlandet; Svaberg, Parker, Byer og Bibler

januar 27, 2022
Sist endret 
januar 29, 2022

Vi foreslår 10 campingplasser og glamping, og tar med et svindyrt måltid under vann

Slapp av på Sørlandet på camping og i hengekøyer
Slapp av på Sørlandet på camping og i hengekøyer

FERIE I SØR: Morsomme aktiviteter, møt nye venner, frihet til å dra når du vil eller bare bli værende. Camping er en lang tradisjon med sine fordeler, spesielt når solen skinner. Enten du bor i telt, velger enkle eller luksus-hytter, eller parkerer campingvogna ved siden av bobiler. I Norge finnes over tusen alternativ, og Camping på Sørlandet er  noe av det beste dette landet har å by på. Med alt fra svaberg til bibelcamp for ferie både på og rundt campingplassene.

Roligheden Camping i Kristiansand har både svaberg og sandstrand.
Roligheden Camping i Kristiansand har både svaberg og sandstrand.

Roligheden Camping

Hva og hvor..? Bare navnet Roligheden, gjerne med et snev av sørlandsdialekt, gir påfyll  av sommer, sol og kanskje gode minner. Den ligger rett ved sjøkanten, nær sentrum av Kristiansand og har totalt 150 plasser. 50 av disse plassene er mulig å forhåndsbestille. Her har du det meste som trenges for en fin ferie.

Ved campingen ligger Bertelsbukta med sandstrender, svaberg, badebrygger og badeflåte. Vi kårer ikke Norges beste camping, men velger å inkludere noen av de beste.
Noe bør rettes opp: «Rotete plassering av vogner og telt. Badene var skitne. Småsjabby og dyrt», er tre kommentarer på minussiden.

Spesielt: Dyreparken driver Roligheten. Det betyr at du får rabatt på billetter til Dyreparken og slippes inn en time før normal åpningstid. Adresse: Framnesveien 10, 4632 Kristiansand.

Sørlandet har flere bibelcamp - som denne i Lyngdal.
Sørlandet har flere bibelcamp - som denne i Lyngdal.

Lyngdal Bibelcamping

Hva og hvor..? Sørlandet har flere bibelcamper. Den i Lyngdal er så populær at bestilling på forhånd av plass for telt, vogner og biler er nødvendig, spesielt i juli. Sjekk om ledig plass på hjemmesiden og husk å ta med strømkabel. Her finnes også og leiligheter, rom til leie og matservering. Eller som det sies: Vi camper i Lyngdal, med Bibelen i fokus. Lyngdal er en bykommune vest i Agder, med kort avstand til Kristiansand og Stavanger.

Spesielt: En bibelcamp byr på bibeltimer, kveldsmøter, konserter og en ungdomskamp. Slagordet er: Ferie gir hvile, Guds Ord gir kraft. Adresse: Agnefestveien 225, 4580 Lyngdal.

Farsund: Et slikt luksustelt kalles glamping og finnes i Farsund.
Farsund: Et slikt luksustelt kalles glamping og finnes i Farsund.

Glamping på Lomsesanden

Hva og hvor..? Lomsesanden Familiecamping i Farsund har en eksklusiv avdeling som kalles glamping. Dette er et begrep som kommer ut av ordene glamour og camping, eller camping med komfort. Det betyr du kan leie 12 store tekstiltelt plassert på de beste plasser, møblert med behagelige senger og innredet med lykter og tepper.

Spesielt: Dette er en feriebolig som ikke er så væravhengig. Teltet fylles ikke med vann, her er dyner og puter, gulvteppe, kjøleskap og vannkoker. På soldager kan teltduken rulles opp. Her er det tillatt å ta med hund. Adresse: Loshavnveien 228, 4550 Farsund.

Sørlandet Feriesenter har også basseng
Sørlandet Feriesenter har også basseng

Sørlandets Feriesenter

Hva og hvor..? Dette er muligheten til å overnatte midt i naturen, et sted mellom Risør og Lyngør, med fine turområder og egen badestrand. Da er Sørlandets Feriesenter et alternativ for å oppleve skjærgården og bade i oppvarmet badebasseng.

Velg mellom  hytter, rom, bobil og telt, eller leilighet, et typisk sted for barnefamilier.

Spesielle gryter: Ikke langt fra feriesentret ligger Jettegrytene på Sild, også kalt naturens eget badekar. Jettegrytene ligger ved sjøkanten og er populære badebasseng. Adresse: Åkvågveien 590, 4950 Risør.

Familie på camping-ferie hos Sørlandet Feriesenter.
Familie på camping-ferie hos Sørlandet Feriesenter.
Sommer i Arendal - der Nidelv Camping er et alternativ.
Sommer i Arendal - der Nidelv Camping er et alternativ.

Nidelv Camping, Arendal

Hva og hvor..? Arendal har tre plasser for camping, alle ved vannet og strender, med hytter,  telt og bobil. Nidelv Camping ligger ved Nidelva på Hisøy, like ved utløpet og fem kilometer utenfor sentrum av byen. Her finnes også Nidelv Brygge, en populær sommer-restaurant som trekker til seg gjester som ofte kommer i båt.

Spesielt: En tradisjonell camping med fine bademuligheter og flotte turområder. Vesterveien 251, 4817 Arendal.

Idyll for barn i sanden på Hamresanden. Her får du også kurs i windsurfing.
Idyll for barn i sanden på Hamresanden. Her får du også kurs i windsurfing.

Hamre Familiecamping

Hva og hvor..? Det virker som campingen på Hamresanden utenfor Kristiansand har vær her i all evighet. Et sted med tre kilometer sandstrand betyr yrende liv om sommeren, samtidig også perfekt for windsurfing. Her er noe for hele familien – fra interaktiv spill med fokus på fysisk aktivitet til musikk, dans, hjernetrim og konkurranser. Her er også en digital lekeplass med apparater som passer for hele familien.

Spesielt: Hver sommer arrangeres kurs for nye windsurfere. Det starter med et kurs, så tørr-trening på land før man lærer å montere seilet på brettet før man beveger seg ut i vannet med brett og seil.
Adresse: Hamresandveien 1, 4656 Hamresanden.

Neset Camping - et av de varmeste steder i Norge om sommeren.
Neset Camping - et av de varmeste steder i Norge om sommeren.

Neset Camping, Byglandsfjorden

Hva og hvor..? Denne campingplassen ligger idyllisk til i nedre Setesdal, en mil nord for Evje.

På Neset Camping finnes 31 hytter til utleie i tillegg til 200 plasser med strøm og kabel-tv tilkobling. Stedet har egen kolonialbutikk med øl og kafe åpen i høysesongen. Alle hytter har kjøleskap, kokeplater og utemøbler. Noen hytter har også bad og dusj.

Ganske spesielt: Ofte konkurrerer Byglandsfjord med Nesbyen om å være det varmeste stedet i Norge. Da er det greit å ha strand, badeplass med sandbunn, vann-trampoline og vannsklie.
Adresse: Setesdalsvegen 2035, 4741 Byglandsfjord.

Camping i Kristiansand betyr underholdning for store og små.
Camping på Sørlandet: I Kristiansand betyr underholdning for store og små.

Bagatell Camping, Fevik

Hva og hvor..? Ved havet langs østre del av Fevikbukta. Omgivelsene er typisk for Sørlandet, altså friområder og flotte strender, med andre ord idyllisk. Campingen har vært i drift i mer enn 50 år, har både ferieleiligheter og er familievennlig med brygge og gjesteplasser.

Spesielt: Gå ikke glipp av unike Strand Hotel Fevik, om ikke annet for en matopplevelse. Restauranten har en matfilosofi med historie og lokale råvarer som viktigste ingredienser. Slikt slår aldri feil.
Adresse: Verkstedveien 25, 4870 Fevik.

FERSK GUIDE OM NORSK AKEVITT

Skottevik i Høvåg har til og med oppvarmet basseng.
Skottevik i Høvåg har til og med oppvarmet basseng.

Skottevik Feriesenter

Hvor og hva..? Med svaberg og små sandstrender, hytter, leiligheter og campingplass åpenbarer dette som en utpreget sørlandsidyll. Du finner dette i Høvåg som befinner seg i kyststripa som kalles Blindleia. På rekke og rad ligger havner, perler og et sørlandsmiljø og med Skottevik ut mot havet. Nærmeste naboer er Brekkestø, Åkerøya og Gamle Hellesund.

Spesielt: Fangst på sandkraabbe er barnas store aktivitet. Men også minigolf, beachvolley, kunstgressbane oppvarmet utendørs basseng, kanoer og robåter. Fiske fra båt og land. Camping på Sørlandet gir mange muligheter til aktivitet. Åpent hele året.
Adresse: Sandeveien 35, 4770 Høvåg.

Hovden Fjellstoge

Hva og hvor..? Noen vil sikkert til fjells i ferien, og da er Hovden et alternativ både vinter og sommer. Fjellstua ligger øverst i Setesdal, 850 meter over havet og 3 km ovenfor Hovden Sentrum. Her kan du velge mellom å leie rom, selvhushold på hytte eller på campingplass.

Her er plasser med strø, for bobil og campingvogner og et servicebygg er åpent hele døgnet.

Spesielt: Maten i restauranten har lokal forankring. Fisk hentet fra områdets vann og elver, jakt i terrenget mens andre ting er skaffet fra lokale. Som stekt fjellørret, viltburger og hjortebiff. Om maten er profilen klar: «Kan vi ikke lage det selv – så har vi det ikke».

Under heter restauranten i Lindesnes - under vann ved sjøkanten.
Under heter restauranten i Lindesnes - under vann ved sjøkanten.

Ekstra: Under med havutsikt

Hva og hvor..? Fra rimelige boforhold på camping til dyr mat under vann. Et måltid handler også om opplevelse, om utsikten og kanskje om fisken som svømmer forbi. Det er i hvert fall tilfelle på restaurant Under ute på Lindesnes. Under ligger altså under vann, bygget og sunket ned i sjøen. Sjømaten serveres bokstavelig talt med havutsikt, og gjennom en glassvegg får du et innblikk i livet i havet. Med på kjøpet får du også en live-opptreden av frådende og stormfullt hav når naturen er i opprør.

Ganske spesielt: Under på Båly i Lindesnes er Europas første undersjøiske restaurant. På kjøkkenet styrer danske Nicolai Ellitsgaard med kvalitet og høy pris. Matmenyen koster 2450, vin-pakken er også kostbar. Men det virker ikke som noen av delene skremmer vannet av gjestene.

Fra ei sandstrand på Lista - der du finner milevis med strender.
Fra ei sandstrand på Lista - der du finner milevis med strender.
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu