Midtsommer i Dalarna

juni 20, 2017
Sist endret 
juni 20, 2017

Dalarna med ekte og romantisk feiring

ROMANTISK: Om du noen gang skal bli med på feiringen av svensk midtsommer, så anbefales feiring i Dalarna. Det var her midtsommerfeiring ble etablert og Dalarna regnes derfor som den originale versjonen. Dessuten er dette tiden for romantikk med enkel oppskrift – syv sorter med blomster, hvite antrekk, blide svensker og søte drømmer.
Sveriges, og mest sannsynligvis verdens, største midtsommerfeiring foregår i Leksand i Dalarna, hvor mer enn 20 000 mennesker samles for å se den statlige maistangen reises akkompagnert av fiolinmusikk, taler, sang og dans. Opprinnelig faller midtsommer på 24. juni, men svenskene liker å organisere seg praktisk, og midtsommeraften feires derfor alltid fredagen i perioden 20.-25. juni. I tillegg har Dalarna steder som kulturarenaen Dalhalla i Rättvik, Carl Larsson-gården i Sundborn og akvarellmaleren Anders Zorns hjem og museum.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu