Key West slår til med egen Lime-festival

juni 26, 2017
Sist endret 
juni 26, 2017

Key West slår til med egen Lime-festival

KEY WEST: Sommer, garantert sol og lime. Siden slutten av 1800-tallet har den gule limefrukten satt smak på Florida Keys matretter. For femte året på rad, arrangeres Key Lime Festival 1.-4. juli i Key West for å hylle frukten, og i løpet av fire dager får de besøkende både smake og oppleve kulinariske eventyr.

Høydepunkter blir blant annet konkurranse i paispising og kulinariske prøvesmakinger der limeelskere kan utforske alle de spesielle perlene rundt om i Key West. Det blir smaksprøver på ulike varianter av den berømte desserten, med ingredienser fra både key-lime-rum og key-lime-øl.

Mange mener at paien Key Lime har sin opprinnelse i Key West, og i 2006 ble den utpekt til Floridas offisielle pai av delstatsparlamentet. Paiens viktigste ingredienser er melk, eggeplommer og key-lime juice – med kremet fyll,  normalt lagt inn i en grahamsskorpe, toppet med pisket fløte eller marengs.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu