Sverige: Lokale små-produsenter og røkt mat

juni 29, 2017
Sist endret 
juni 29, 2017

I Dalarna finnes det ikke så mange særskilte matretter for dette området, men til gjengjeld finnes mange små-produsenter. Vi sikter til knekkebrød som serveres med ulike pålegg og  hestepølser med navnet Gustafskorv. I Dalarnas smakstradisjon snakker vi også om den røkte maten  som lokal spesialitet. Ellers nevner vi lokal produsert ost, såkalt tynnbrød, surdeigsbrød, sjokolade, sennep, safter og mat som er syltet fra mindre produsenter som setter kvalitet foran kvantitet. Til syvende og sist er det kokker på kafeer og restauranter som forvandler lokale produkter til matopplevelser. Vårt tips: Besøk markedshallen Kulinariet i Stora Skedvi – for smaksprøver og lokal mat.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
crossmenu