Tyskland; Kunst med fokus på dagens utfordringer

juli 4, 2017
Sist endret 
juli 4, 2017

KASSEL: Hvert femte år viser internasjonale samtidskunstnere en enorm bredde av arbeider, som umiddelbart konfronterer oss med viktige spørsmål i vår egen tid. Årets Documenta etterlater inspirerende og opprivende inntrykk, som gjenspeiler utfordringene i dagens samfunn og politikk.

Omlag 200 kunstnere fra hele verden viser sine kunstverk på 35 forskjellige steder i Kassel, Tyskland.
For første gang innbefatter Documenta-utstillingen i år også en utstilling i Athen. Her settes fokus på samfunnspolitiske, sosiale og økonomiske utfordringer som folk i Europa og resten av verden konfronteres med.

Med stor innvandring har både Tyskland og Athen nok av utfordringer. «Kunst må få plass til å oppdage og formane, og legge fram sine kunstneriske ståsteder», sa den tyske kulturministeren Monika Grütters.
Documenta-utstillingen har blitt arrangert hvert femte år siden 1955. I 2012 kom mer enn 860.000 besøkende til utstillingen i Kassel.

I Athen holder utstillingen åpent til 16. juli, i Kassel til 17. september 2017. Den ansvarlige kunstneriske lederen i Kassel er Adam Szymcyk, og mottoet er «Å lære av Athen».
Utstillingen «Dokumenta 14» blir støttet av forbundskulturstiftelsen med 4.5 millioner Euro. Bildet: Utstilling i Museum Fridericianum i Kassel.

Mer informasjon Her

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu